logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Svatomartinské hody na Dáme jídlo: Nárust o 150 %

18. listopadu 2021
Restaurace 0
529
Svatomartinské hody na Dáme jídlo: Nárust o 150 %

Zákazníci Dáme jídlo si objednávali svatomartinské menu z restaurací více ke svátečnímu víkendovému obědu než ve všední dny. V rámci služby Dáme market se projevil nárůst objednávek surovin pro přípravu tradičních pokrmů spojených s 11. listopadem. Například objednávky zelí vzrostly o 157 %.

 Oproti roku 2019 vzrostly objednávky svatomartinského menu o 150 %. Průměrná cena svatomartinské husy s přílohou mezi roky 2019 a 2020 lehce klesla, v roce 2021 naopak meziročně vzrostla o 17 % na 309 Kč. Nejvíce za husu zaplatili zákazníci v Praze, Jablonci nad Nisou a Teplicích, nejméně naopak v Hradci Králové a v Opavě.

Část podniků zůstává zavřená. Přesto byly červencové gastro tržby rekordní

Svatomartinské menu si mohl zákazník vychutnat během pouhých 30 až 40 minut od objednání. To platilo jak pro rok 2020, tak pro rok 2021. Zákazník tak získal mnoho volného času pro rodinu, koníčky či odpočinek, místo zdlouhavé přípravy svátečního pokrmu. Nejvíce si letos svatomartinské hody vychutnali zákazníci v Praze, Brně a Ostravě. S ohledem na počet obyvatel byl vysoký počet objednávek také v Olomouci a Hradci Králové.

Kromě české kuchyně, která je pro svatomartinskou husu typická, zařadily u příležitosti svátku zajímavé variace z husy nebo kachny také některé mexické restaurace nebo podniky specializující se na burgery. Často se objevovala také nabídka svatomartinské kachny, kaldounu a koláčů nebo speciálního svatomartinského vína, ale i piva. V letošním roce si zákazníci Dáme jídlo mohli vybrat z nabídky svatomartinských menu z o 6% více restaurací než v loňském roce.

Díky nové službě Dáme market, která umožňuje doručení rychlých nákupů v řádu minut, jsou pro svatomartinské období k dispozici také data z nákupu potravin. „Zákazníci obzvlášť při přípravě sváteční husy ocenili rychlost dodání, a to několik málo minut od objednání,“ říká ředitel business intelligence Dáme jídlo Břetislav Stromko.

„V období první půlky listopadu jsme v porovnání s první polovinou října v obchodech zaznamenali zvýšení objednávek surovin pro přípravu svatomartinského menu o 36 %. Největší nárůst objednávek jsme zaznamenali v případě zelí, a to o 157% v porovnání první poloviny října a první poloviny listopadu,“ dodává Stromko. Zvýšený zájem o položky typické pro přípravu svatomartinského menu byl podle očekávání v největších městech, jako jsou Praha a Brno, ale také v Olomouci a Plzni.

 

 

 

Související články:

Část podniků zůstává zavřená. Přesto byly červencové gastro tržby rekordní

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!