logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Trápí vás nedostatek nebo často se měnící personál? Nebojte se standardizace a moderních technologií.

29. října 2021
Restaurace 0
591
Trápí vás nedostatek nebo často se měnící personál? Nebojte se standardizace a moderních technologií.

Ať už jste hotel, restaurace nebo malý bar, kavárna či bistro, všichni se potýkáte s akutním nedostatkem personálu, případně s často měnícím se personálem. Velmi přísné pandemické restrikce v loňském a letošním roce zapříčinily velký odliv pracovní síly z oboru gastronomie a služeb. Dalším faktorem může být najímání pracovníků dle sezónního provozu. Majitelé provozů, kteří se chtějí vyhnout kompromisům, spoléhají na moderní multifunkční technologie.

Odliv pracovníků je asi největší výzvou gastronomie současnosti. Díky uzavření restaurací v době pandemie mnoho zaměstnanců tento obor kompletně opustilo a našlo si v jejich očích stabilnější práci. Mnoho restaurací také nebylo schopno si zaměstnance držet z důvodu poklesu tržeb a vysokých nákladů na udržení restaurace v provozu. Navíc ne všechny podniky byly schopné rychle zareagovat a změnit koncept nabízených služeb. Částečně také proto, že jim to jejich kuchyňská technologie nedovolovala. Po znovuotevření bylo důležité rychle navázat tam, kde se skončilo. To ale nemůže být na úkor kvality. Multifunkční varné systémy Rational jsou na tyto výzvy připraveny.

Díky tomu, že konvektomat iCombi Pro a multifunkční pánev iVario společně nahrazují konvenční spotřebiče, jako jsou sporáky, grily, fritézy, varné kotle a tlakové hrnce, není zapotřebí mít na každém úseku v kuchyni jednoho kuchaře. Kuchyně zárověň těží z nastavených procesů, díky kterým varné systémy pracují nezávisle a automaticky upravují varný proces v závislosti na stavu pokrmu. Nezáleží na tom, jestli chcete připravit v konvektomatu 10 nebo 100 řízků. Inteligentní systém rozpozná množství a velikost a upraví varný proces dle potřeby, tedy upraví čas přípravy, teplotu a vlhkost ve varné komoře či dokonce rychlosti ventilátorů. Zařízení jsou také velmi flexibilní
a pokud je podnik nucen změnit menu nebo koncept, nemusí již řešit nákup nových zařízení a spotřebičů, protože má už takové, které si s tím poradí. Důležitou vlastností je také intuitivní ovládání. Personál se často mění a zaučení je časově náročné? Díky intuitivnímu ovládání je
proškolení personálu velmi rychlé. Kuchař nebo i pomocný personál se lehce na displeji orientuje díky názorným ikonám, dotykovému displeji a rozhraní, které je velmi podobné chytrým telefonům. Zařízení si také samo řekne, pokud je potřeba zásah obsluhy. Mezitím může personál svoji energii a čas investovat do jiných částí přípravy a také hostům.

Intuitivní ovládání není jediné, které pomáhá nezkušenému personálu se lépe orientovat. Funkce MyDisplay umožňuje uložení postupů receptů, které se zobrazí na displeji stiskem jednoho tlačítka. Obsluha pak jen uvidí obrázek konkrétního pokrmu a dalším stisknutím varný proces spustí. Takto si můžou být zaměstnanci jistí, co dělají a zároveň se tak minimalizují chyby. Váš šéfkuchař jednoduše recepty vytvoří a uloží je do daného varného systému a může si být jist, že i za jeho nepřítomnosti dostanou hosté pokaždé ten stejný výsledek. Navíc vše může udělat také na dálku díky digitální správě kuchyně a receptů ConnectedCooking.

Varné systémy Rational šetří čas také z hlediska údržby a čištění. Už žádné časově náročné čištění konvektomatu od zbytků jídla, mastnoty a zápachu. Konvektomat se sám vyčiští a dokonce

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!