logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Náš rozvoz je osobní, o digitalizaci neuvažujeme

8. března 2021
Rozhovory 0
1283
Náš rozvoz je osobní, o digitalizaci neuvažujeme

Jan Curylo začínal jako řadový číšník v Café Imperial. Postupně se vypracoval na hlavního sommeliera v restauraci Divinis. Nyní je manažerem restaurace Pelikán, která navazuje na historii tohoto podniku sahajícího do zlaté éry Lídy Baarové se vzrůstajícím fenoménem v době největšího úspěchu Karla Gotta. Většině obyvatel Prahy se vybaví neonové logo symbolizující noční život. 

Co se Vám profesně všechno v roce 2020 událo?
Mě osobně odchod z firmy, pro kterou jsem dlouho pracoval, možnost pracovat na novém projektu a pak příchod pandemie, která samozřejmě znepříjemnila život a zamíchala kartami každému.

Restaurace Pelikán otevřela krátce před pandemií, kolik dní vlastně měla otevřeno?

Velmi málo, cca 18 dní a pak jen krátký úsek před Vánoci, to je pro mě absolutně nejvíce frustrující. Vážíte si každého stolu, který na začátek přijde, máte radost, že naplníte polovinu restaurace. Pak přijde poslední den otevření na snídaně a musíte to zabalit…

 

 

Jste manažerem restaurace, kde pracují zvučná jména. Vy sám jste pracoval pod Pohlreichem, šéfkuchař pod Gordonom Ramsaym, jaké máte vize pro restaurační byznys v roce 2021?

Pro mě osobně je důležité, kde chci být nebo kde chci pracovat, podnikat, nebo cokoliv vytvářet. Šéfkuchař drží tým, který se nemohl za tak krátkou dobu stmelit a vyzkoušet se jako funkční mechanismus, ale už jsou vidět velmi pozitivní změny. Vize nyní je druhý start a stát se nedílnou součástí Příkopů a být oblíbeným a hojně navštěvovaným místem.

V tiskové zprávě stojí, že se nesnažíte o nabubřelý fine dining. Co přesně to znamená?

Nabubřelý synonyma pro mě přemrštěný, nadutý, nafoukaný, nabobtnaný takový nechceme být. Třeba nás pak nějaký kritik ani nezařadí do Fine Dingu.

Fine dining postihla koronakrize znatelně. Funguje u vás rozvoz, jaký je o něj zájem?

Rozvozy, i když je nikdy neavizujeme děláme pro „štamgasty“. Rádi jim připravíme věci, který si přejí, ale vše komunikujeme osobně. Někdo si přeje zabezpečit obědy na nějaké určité období pro firmu. Připravovali jsme jídlo sebou pro automobilové závodníky atd., ale klasické jídlo přes nějakou platformu pro nás aktuálně nemá smysl, museli bychom dělat úplně jiné věci. O digitalizaci neuvažujeme, jen bych si přál, aby naše zahrádka, která bude středisko se samostatnou nabídkou úplně oddělená od restaurace, aby nepřijímala hotovost.

 

 

 

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!