logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Ghost Kitchen – restaurace bez hostů

16. února 2021
Restaurace 0
1194
Ghost Kitchen – restaurace bez hostů

Ve světe jsou na vzestupu, jsou považovány za zachránce gastronomie a konečně dostávají pozornost, kterou si zaslouží. Rational uvádí sérii webinářů na téma Ghost Kitchen. Online webinář s názvem Vše o Ghost Kitchen začíná 24.2.2021 prvním tématem „Nalezněte ideální řešení“.

A co je to vlastně koncept Ghost Kitchen? Představte si aktuální situaci. Méně hostů, tvrdé regulace, opakované uzavírání provozů. Zkrátka restaurace čelí mnoha výzvám. I před pandemií jsme mohli sledovat zvyšující se trend rozvozů jídla domů a přípravy jídla s sebou. Krok za krokem vzniká koncept Ghost Kitchen, jednoduše kuchyně funguje bez jídelního prostoru. Můžeme je také nazývat stínovými kuchyněmi nebo dokonce sdílenými kuchyněmi. Taková sdílená kuchyně se může věnovat přípravě jídel hned pro několik různých restaurací, jídelen nebo rychlých občerstvení. Vše směřuje k těmto klíčovým výsledkům: spokojenost zákazníka, pohodlnost, rychlost, nižší náklady a efektivita.

Webinář je zdarma a bude probíhat v anglickém jazyce. Na stránkách společnosti Rational naleznete veškeré informace k webináři a samozřejmě se můžete také registrovat.

Čísla mluví za vše. Dle dat, které společnost Rational shromažďuje, se předpokládá, že v roce 2022 bude 50% obratu klasických restaurací generováno z „krabičkového prodeje“, z objednávek jídel určených pro odvoz s sebou a často i vyrobených ve sdílených Ghost Kitchens. Současná mladá generace změnila své stravovací návyky a určuje trendy. Mladí přichází domů po dlouhém dni pozdě a hladoví, nebo si chtějí dát pozdní večeři. Upouští se od tradičních zajetých hodin pro stravování a oběd či večeře se nemusí nutně vychutnávat přímo v restauraci. Pokud se provoz restaurace adaptuje na tento nový způsob chodu, dokáže profitovat i bez fyzicky přítomných hostů.

 

Podniky nemůžou zastavit nebo změnit globální vývoj, měly by samy využívat tohoto vývoje k  vlastnímu prospěchu a RATIONAL je tu, aby jim to umožnil. Pojďme se společně vzdělat a posunout gastronomii ještě dále.

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!