logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Lidé si navzdory okolnostem dopřáli jídlo z restaurací i na Silvestra a Nový rok

8. ledna 2021
Restaurace 0
1178
Lidé si navzdory okolnostem dopřáli jídlo z restaurací i na Silvestra a Nový rok

Češi i v poslední den roku 2020 nedali dopustit na jídlo z restaurací. Svůj oblíbený pokrm si ale i vzhledem k okolnostem nechávali více než kdy dřív dovézt až domů. Počet objednávek prostřednictvím platformy Dáme jídlo tak na Silvestra meziročně vzrostl na více než dvojnásobek. Zvýšený zájem o rozvoz byl patrný i na Nový rok. Mezi pokrmy byla i nadále nejžádanější pizza, její podíl však rok od roku klesá. Výrazně se naopak zvýšil podíl české kuchyně. V nabídce tak nechyběla například ani tradiční novoroční čočka na kyselo s uzeným masem či sázeným vejcem a kyselou okurkou.

Počet objednávek uskutečněných prostřednictvím platformy Dáme jídlo se na Silvestra zvýšil meziročně o 112 %. K tradičně silné poptávce zákazníků, kterým rozvoz pomáhá šetřit čas, se v poslední den roku 2020 přidali i ti, kteří byli v předchozích letech zvyklí navštěvovat restaurace osobně. “Večerní špička byla tentokrát výraznější než před rokem, největší zájem zákazníků jsme zaznamenali mezi 16. a 19. hodinou,” popisuje ředitel marketingu společnosti Dáme jídlo Břetislav Stromko.

Meziročně o polovinu více objednávek pak společnost Dáme jídlo přijala na Nový rok. “Prvního ledna je silná poptávka po rozvozu jídla obvyklá. Po silvestrovských oslavách zůstává mnoho lidí raději doma a místo vaření dává přednost odpočinku. Ani letos tomu nebylo jinak,” vysvětluje Stromko.

Nejžádanějším pokrmem byla v rámci rozvozu na Silvestra i na Nový rok pizza. Její podíl na celkovém počtu objednávek ale ve srovnání s předchozím rokem výrazně klesl. Citelně naopak vzrostla poptávka po jídle z kategorie fast food. Na více než dvojnásobek se zvýšil také podíl české kuchyně. Potvrdil se tak trend patrný v celém roce 2020, kdy lidé objednávali tuzemská jídla častěji než v minulosti. Na Nový rok tak v řadě objednávek nechyběla ani tradiční čočka na kyselo s uzeným masem či sázeným vejcem a kyselou okurkou.

Oproti běžným dnům měl na Silvestra a Nový rok relativně větší podíl v objednávkách rozvoz v Praze a Brně, zastoupení regionů ale bylo rovnoměrnější než v čase vánočních svátků, kdy velká města dominovala výrazněji.

Pro rok 2021 plánuje platforma Dáme jídlo dál posilovat pestrost svého rozvozu. A to jak co do počtu restaurací a jejich zaměření, tak co do šířky rozváženého sortimentu. “Kromě obědů a večeří nabízíme také snídaně, svačiny, dezerty, kávu či noční rozvoz. Nad rámec jídla z restaurací však zákazníkům doručujeme také rychlé nákupy, květiny či zdravou výživu a doplňky stravy,” říká výkonný ředitel společnosti Dáme jídlo Filip Fingl.

Poptávka zákazníků po rychlém doručení do půl hodiny je podle ředitele Dáme jídlo čím dál silnější. Největší česká platforma svého druhu proto bude chtít v roce 2021 nejen dál rozšiřovat doručovaný sortiment jídla a dalšího zboží, ale počítá také s větším územním pokrytím České republiky. Ke stávajícím 170 obcím tak letos přibudou další. Zvětší se také zóny pokrytí v mnoha městech, kde už Dáme jídlo působí.

 

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!