
Na nově rozšířený program COVID gastro a další aktuální témata týkající se budoucnosti stravovacích služeb a pohohostinství v souvislosti s pandemií covid-19 se soustředí diskuse lídrů oboru HoReCA (hotely, restaurace, kavárny) se zástupci vlády.
Aréna začíná v 10:00, na akci se předem registrujte. Jenom tak získáte možnost zapojit se do diskuze a ptát se například na tak dlouho slibovaný program COVID-GASTRO. Registrace má i další výhody.
Diskutovat budou profesor hygieny, preventivního lékařství a epidemiologie Roman Prymula, prezident AHR ČR Václav Stárek, garant projektu Moje restaurace za AMSP ČR Luboš Kastner, prezident SOCR ČR Tomáš Prouza a šéfkuchař a majitel Perfect Canteen Filip Sajler. Za vládu pozvání přijal ministr průmyslu a obchodu a ministr dopravy Karel Havlíček a ministryně financí Alena Schillerová.
Připojte se k události na našem Facebooku.
Na záznam se můžete dívat i na You Tube:
V České republice nyní platí kvůli koronaviru nejpřísnější pátý stupeň protiepidemického systému (PES). Restaurace mohou občerstvení prodávat jen přes výdejní okna.
Program COVID gastro zatím počítá s alokací 2,5 miliardy korun. V případě jejího vyčerpání bude kabinet jednat o způsobu dalšího financování programu. Ministerstvo průmyslu a obchodu předpokládá, že na program bude třeba šest miliard korun. Podle ministra Havlíčka by o dotaci mohlo projevit zájem mezi 80.000 až 130.000 podnikatelů.