logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Dřívější zavíračka vadí podnikům i dodavatelům

9. prosince 2020
Zpravodajství 0
670
Dřívější zavíračka vadí podnikům i dodavatelům

Necelý týden mohly mít restaurace otevřeno do 22:00. Již od středy 9. prosince se jejich otevírací doba má zkrátit o dvě hodiny. „Zavíračka hospod v 20 hodin bude mít pro zlepšení epidemické situace v ČR dopad asi jako sádrování nohy při bolestech břicha…,“ soudí Stanislav Bernard, spolumajitel Rodinného pivovaru Bernard.

Rodinný pivovar Bernard vnímá situaci svých odběratelů z řad restaurací a hospod. Po přechodu do 3. stupně PES je pro ně jedinou podporou od státu program antivirus, který pokrývá část ze mzdy. „To z celkových nákladů na provoz restaurací dělá asi čtvrtinu. Zbylých 75 % nákladů, což jsou zbývající části výplat, nájemné, energie, poplatky, auta, telefony, pojištění atd., nelze zaplatit z provozu možného jen do 20 hodin večer. Nejvyšší profit mají restaurace právě až večer,“ vysvětluje obchodní ředitel pivovaru Zdeněk Šípek, který je s provozovateli gastro podniků v denním kontaktu.

Podobně to vidí i Malý Janek – pivovar v Jincích s restaurací, který se rozhodl nařízení nerespektovat:

 

Restaurace s tak rychlým krácením nepočítaly. Nakoupily si suroviny, pivo a víno a nyní je nemají jak udat. Pražská Kasárna Karlín se rozhodla lidi nalákat na výprodej: „Vládní nařízení nás opět dostalo do pěkné šlamastyky. Pomoc bychom potřebovali se spoustou naskladněného piva a vína. Aby nám zbavování šlo pěkně od ruky, Vinohradská 11 a svařák budou stát 35 korun a Jantarová 13 z Vinohradský pivovar 40 korun. Když dorazíte, uděláte nám obrovskou radost – a pomůžete Kasárnám.“

 

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!