logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

PES: Restaurace a hotely se otevřou při třetím stupni. Čtvrtý by měl nastat pravděpodobně 23. listopadu

14. listopadu 2020
Hotely 0
3154
PES: Restaurace a hotely se otevřou při třetím stupni. Čtvrtý by měl nastat pravděpodobně 23. listopadu

Ministerstvo zdravotnictví představilo nový systém hodnocení  PES (protiepidemický systém), který bude aktuální epidemiologickou situaci nově mapovat pomocí rizikového skóre. Pohostinství dostane částečnou zelenou ve třetím stupni rizika.

Momentálně se Česká republika nachází na čtvrtém stupni rizika, žádné uvolňování se ale nekoná. Ministr zdravotnictví totiž upozornil , že při každém přechodu na nižší stupeň je nutné udržet nižší skóre alespoň týden a následně několik dní potrvá, než vláda přijme mírnější opatření. Podle Jana Blatného by k němu mohlo dojít přibližně  23. listopadu.  Na vyjádření  ministerstva, kdy by mohl nastat třetí stupeň, čekáme.

Podívejte se na matici rozvolnění.

 

Z matice vyplývá, že stravovací zařízení by měla dál fungovat v omezeném režimu. V nejnižším stupni rizika bude provoz zakázán mezi půlnocí a 6.00. Ve čtvrtém a pátém stupni bude prodej možný jen přes výdejní okénka. Při otevření interiérů podniků bude možné obsluhovat jen usazené hosty. V nejnižším stupni rizika není omezen počet hostů u stolu, ve druhém stupni je stanoveno maximum šest lidí u stolu, ve třetím  se k jednomu stolu posadí nejvýše čtyři lidé. Ve třetím stupni se kapacita podniku omezí na polovinu. Ve druhém a třetím stupni bude provoz stravovacích podniků zakázán mezi 22.00 a 06.00. Ve čtvrtém a pátém stupni rizika si lidé občerstvení budou moci koupit u výdejních oken, a to v době mimo zákaz vycházení.

Ubytovací služby začnou fungovat s omezeními již od třetího stupně rizika. Ve čtvrtém a pátém stupni bude jejich provoz omezen. Lázeňská zařízení budou moci  ve čtvrtém a pátém stupni poskytovat jen zdravotní služby.

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!