logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Gastronomie bude uzavřená nejmíň celou třetinu roku

4. listopadu 2020
Restaurace 0
773
Gastronomie bude uzavřená nejmíň celou třetinu roku

Prohlášení Českého svazu pivovarů a sladoven k prodloužení nouzového stavu a platných opatření, včetně uzavření gastronomických provozů

Český svaz pivovarů a sladoven rozumí nutnosti přijímat přísná opatření k zamezení šíření epidemie, ale pokračující uzavření restaurací je velkou ranou nejenom pro samotné gastronomické provozy, ale i pro pivovary, které měsíčně přicházejí o stovky milionů korun. Je zřejmé, že s ohledem na současnou epidemiologickou situaci se hospody a restaurace otevřou nejdřív koncem listopadu. I při tomto optimistickém scénáři to znamená, že gastronomie bude letos uzavřená celkem už čtyři měsíce, tedy celou třetinu roku.

Proto svaz pivovarů zahájil jednání s Ministerstvem zemědělství o kompenzacích vzniklých ztrát, nicméně současné podmínky kompenzačních programů jsou nastavené tak, že na ně velká část pivovarů nedosáhne. A to přesto, že jim každým dnem vznikají milionové ztráty. Současně potřebujeme opět s Ministerstvem financí otevřít otázku spotřební daně z likvidovaného piva, protože úprava přijatá na jaře má platnost pouze do konce roku.

Pro gastronomii je teď kromě rychlých a účinných kompenzací klíčové, aby vzniknul jasný plán na uvolňování opatření – při jakých číslech a jakým způsobem budou hospody a restaurace znovu otevírány. Svaz pivovarů ve spolupráci s AMPS připravil program Bezpečná restaurace, který podpoří rychlejší a současně bezpečný návrat hostů do restaurací. K tomu jednáme s Ministerstvem pro místní rozvoj o spuštění celonárodní marketingové kampaně na podporu návštěvnosti gastronomických provozů po jejich znovuotevření.

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!