logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Restaurace se proměňují v hodinové hotely. Chtějí vařit dál

15. října 2020
Hotely 0
1285
Restaurace se proměňují v hodinové hotely. Chtějí vařit dál

Provoz restaurací je u nás, vyjma výdejních okének, od 14. října zakázán. Jediné restaurace, které mohou dál provozovat své služby, jsou ty hotelové.  Hotely ale zejí prázdnotou, rozhodly se proto zákazníky získat na romantické pobyty.

Jako první se na sítích objevil známý kuchař Ondřej Slanina: „Naše opatření na koronaopatření,  jak říká Andrej verze 32.0😀🙈 Rádi vás přivítáme v jedné z našich hotelových restaurací @chateau_st_havel a @gingerfredresto a užijte si skvělý gurmánsky zážitek pro dvě osoby a k tomu mate jako bonus krásny pokoj… Cena za jídlo a nocleh pro dva je 2.600,- Kč… nabídka je omezena do konce nouzového stavu, tedy určíte ne jen do 3.11. 😀😀😀.“

 

 

Je to zcela logický krok. Hotely totiž nadále fungují, ale hosté chybí. Rozhodly se tedy přilákat hosty na romantický zážitek za skvělou cenu a jídlo:

 

Na Slovensku se zase objevil hotel s nabídkou plošného testování svatebčanů pomocí testovací jednotky na svatbě. Během nouzového stavu  jsou na Slovensku rodinné oslavy zakázané, existuje ale výjimka. Mohou se konat, pokud se všichni účastníci prokážou negativním  testem na koronavirus.

 

Těmito kroky se chtějí podniky udržet při životě. „Když se podíváte, co všechno je zavřeno, a pak jdete do supermarketu a tam je fronta té nejvíc ohrožené skupiny, tak to nikomu nevadí. Oni stejně zítra přijdou s tím, že v restauraci může být 10 lidí, pak šest lidí, a pak že je možný jen room service. Morálka personálu se ale udržuje líp, když můžou dělat alespoň něco,“ uzavírá Ondřej Slanina pro Seznam Zprávy.

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!