logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Jediný grandhotel pod Sněžkou přivítal první návštěvníky

19. srpna 2020
Hotely 0
1287
Jediný grandhotel pod Sněžkou přivítal první návštěvníky

Grand Hotel Hradec, který v Peci pod Sněžkou nabízí dosud nejkvalitnější ubytovací kapacity, přivítal počátkem letních prázdnin po tříleté výstavbě první návštěvníky. Architektonicky výrazná stavba pyšnící se standardem 4+ hvězdičky přinese turisticky oblíbenému krkonošskému letovisku nejen více turistů, ale i navazující služby, jako jsou wellness nebo konferenční centrum. Současně s charismatickým hotelem se otevřela i velká restaurace s jedinečnou atmosférou a vlastním barem, a také obchod se sportovní módou Sportalm Kitzbühel.

Hotel navržený ve funkcionalistickém stylu je citlivě zasazen do svažitého terénu. Postaven byl podle projektu studia Mimolimit vedeného architektkou a designérkou Barborou Škorpilovou. Tvoří jej betonový skelet, vnější plášť kombinuje skleněné plochy, slivenecký mramor a opálený modřín. Stěžejním prvkem jsou plochy pokryté přírodním kamenem z Čech, který je v exteriéru štípaný a v interiéru leštěný. O tom, že na sebe nový hotel poutal pozornost už během výstavby, svědčí i ekologické ocenění Ministerstva pro místní rozvoj ČR za „moderní a energeticky soběstačnou budovu“. Hotel je totiž vytápěn pomocí geotermálních vrtů a částečně také rekuperací horského vzduchu.

Novostavba, stojící na místě někdejšího hotelu Hradec v samém centru Pece, je zatím poslední velkou investicí do rozvoje ubytovacích kapacit ve městě. Díky Grand Hotelu Hradec získává krkonošská destinace konečně ubytovací služby špičkových parametrů, které obstojí i v konkurenci proslulých alpských středisek. „Je to dobrá zpráva nejen pro ty, kteří dosud hledali kvalitní ubytování v jiných horských centrech, ale i pro místní. Nechtěli jsme stavět v Peci další apartmány. Obec si zaslouží hotel na úrovni více než čtyř hvězd, a ten tady dlouho chyběl,“ říkají za investory Martina a Tomáš Otrubovi, kteří v Peci bydlí a již před pěti lety na nedalekých Vlašských boudách postavili dřevěnou kapli se zvonem, jež se stala oblíbeným cílem turistů.

Majitelům pomáhal s rozvojem projektu doyen českého hotelnictví Ivan Chadima. Podílel se praktickými radami na jeho projektování, nastavení provozu a výběru provozovatele. Byl to on, kdo do projektu zapojil Báru Škorpilovou z ateliéru Mimolimit a Aleše Najbrta ze studia Najbrt. „Mám štěstí, že si mohu vybírat projekty, na kterých chci pracovat. Tento mě zaujal osobním nasazením majitelů, velkorysostí a úmyslem postavit hotel, který bude do budoucna určovat úroveň ostatních hotelů v regionu, podobnou hotelům v Alpách,” vysvětluje Chadima.

„Zájem hostů o hotel nás mile překvapil. V prvním měsíci jsme měli průměrnou obsazenost 80 procent, v některých dnech byla dokonce stoprocentní. To je u nově otevřeného hotelu světový unikát, který vyniká zejména v době, kdy mnoho hoteliérů prožívá těžké období kvůli koronaviru,“ říká ředitel Grand Hotelu Hradec Michal Brokeš, který má dlouholeté zkušenosti s vedením v mezinárodních hotelových řetězcích. Management hotelu chce vedle těch, kteří rádi tráví volný čas v horském prostředí, přilákat do Pece také firemní klientelu a usilovat o pořádání nejrůznějších kongresů.

Nová dominanta Pece nabízí 68 moderních dvou- až čtyřlůžkových pokojů v různých cenových relacích pro více než 200 osob. Pro svatby a náročnou klientelu je určen Royal Suite o rozloze 155 metrů čtverečních se dvěma terasami, které mají dohromady 132 metrů čtverečních. Jedna z nich je navíc vybavena vířivkou. V hotelu jsou také čtyři konferenční místnosti pro až 180 osob, dvě podzemní garáže s celkem 56 parkovacími místy, úschovna lyží a kol či obchod Sportalm Kitzbühel se značkovým sportovním oblečením a módou s vchodem přímo z hlavní ulice. Hostům je k dispozici wellness centrum s kapacitou až 40 osob, rozdělené na veřejnou a privátní část. Mimo sauny nebo jacuzzi nabízí hotel i relaxaci u masáží, aromaterapií či kosmetických procedur. Nechybí ani dětský koutek pro rodiny.

Součástí hotelu je restaurace Meat & Meet pro až 111 hostů, jejíž kuchyni vede šéfkuchař Petr Šmrha, který sbíral zkušenosti v prestižních podnicích. Restaurace se zaměřuje na moderní českou kuchyni inspirovanou tradičními krkonošskými pokrmy. Dvorním dodavatelem restaurace je statek Annovice na Jindřichohradecku, odkud budou v sezoně proudit čerstvé ryby, drůbeží a jehněčí maso, ale i stařené hovězí. Vinotéka restaurace v čele s vlastním someliérem nabízí širokou škálu vín z celého světa i speciality od vyhlášených moravských vinařů. Mimo pečlivě ošetřeného plzeňského piva jsou pro milovníky pěnivého moku připraveny speciály z nedalekého minipivovaru Trautenberk. V restauraci, volně otevřené i pro neubytované hosty, je i privátní salónek pro zvláštní příležitosti a stylový bar specializující se na šumivá vína a Champagne. K restauraci přiléhá také prostorná venkovní terasa.

 

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!