logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Pivovar Svijany podává v krizi pomocnou ruku hostinským

18. března 2020
Restaurace 0
1062
Pivovar Svijany podává v krizi pomocnou ruku hostinským

– Pivovar Svijany reaguje na další mimořádně těžkou ránu, která dopadla na všechna česká restaurační zařízení. V zájmu minimalizace škod během jejich nuceného uzavření kvůli epidemii koronaviru jim nabízí například výměnu sudů s prošlým pivem za čerstvé nebo zprostředkování bezplatného pracovně-právního poradenství v souvislosti s dočasným uzavřením provozoven. „Naším cílem je maximálně je v současné těžké situaci podpořit a pomoci jim ekonomicky tím, že vezmeme část jejich ztrát na sebe,“ řekl k tomu ředitel Pivovaru Svijany Roman Havlík.

Pivo naražené před rozhodnutím o uzavření restaurací i nenačaté sudy s pivem s končící expirací hodlá pivovar hospodám a restauracím vykompenzovat v plné výši. „Pivo má být co nejčerstvější a u našeho poctivého řemeslného piva to platí dvojnásob,“ zdůrazňuje v této souvislosti svijanský sládek Petr Menšík. „Ve Svijanech pivo za účelem prodloužení trvanlivosti nestabilizujeme, neodebíráme z něj tedy bílkoviny a polyfenoly, které sice během delšího skladování způsobují zákal, ale v pivu jsou důležité, protože jsou základem jeho plné, chlebnaté chuti a husté trvanlivé pěny. Navíc jsou prospěšné pro lidský organismus, polyfenoly z chmele jsou třeba významným antioxidantem. Ze stejného důvodu zachování všech nutričně důležitých látek pivo ani nepasterizujeme. Proto je pro nás důležité, aby návštěvníci hospod mohli hned po jejich opětovném otevření dostat pivo opravdu čerstvé,“ dodává.

 

Ohrožení hostinští se mohou obracet na obchodní zástupce pivovaru nebo přímo na jeho vedení. „Vzhledem k tomu, že se okolnosti rychle vyvíjejí, budeme situaci i nadále pečlivě monitorovat a zmírňovat další možné negativní dopady. Věříme, že i tuto obrovskou krizi ve velké většině přežijí a v okamžiku odvolání současných opatření jim budeme schopni pomoci se rychle opět postavit na vlastní nohy,“ doplňuje Roman Havlík.

Více baleného piva, e-shop jede naplno

Pivovar Svijany současně aktivně přijímá všechna nutná sanitární, hygienická a organizační opatření, aby dokázal pokrýt mimořádnou poptávku po lahvovém pivu. „Bedlivě sledujeme a řídíme stav zásob a dodávky surovin a zavádíme opatření na ochranu skladových a distribučních operací s cílem zajistit dostupnost piva pro všechny své zákazníky. Odpovídajícím způsobem jsme například zvýšili kapacitu stáčení do lahví – nově stáčíme i o víkendech – a posílili jsme i kapacitu plnění nepasterovaného piva do půllitrových a dvoulitrových plechovek, takže nedostatek piva na trhu rozhodně nehrozí,“ uvedl Petr Menšík.

Omezený sortiment mohou zájemci podle něj objednávat také na e-shopu pivovaru, který je rovněž připraven zvládat zvýšenou poptávku, a pro zákazníky z okolí zůstává otevřena i pivovarská prodejna přímo ve Svijanech.

Pro záchranáře nealko pivo zdarma

Na pomoc regionu pivovar rozhodl o bezplatných dodávkách nealkoholického piva pro obětavé pracovníky krajské nemocnice v Liberci, bezpečnostních složek, Integrovaného záchranného systému a všech dobrovolníků. „Velice si vážíme jejich obětavé práce a chceme ji i jim pokud možno ulehčit nebo aspoň zpříjemnit. Neumíme roušky, ale umíme pivo, prostřednictvím krizového štábu kraje jim ho věnujeme na výraz poděkování a obdivu.  S prvními

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!