logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Profesionální kuchaři pozor! Soutěžte o 50.000 Kč

24. února 2020
Hotely 0
1226
Profesionální kuchaři pozor!  Soutěžte o 50.000 Kč

Česká veganská společnost vyhlašuje první ročník klání o přípravu nejchutnějšího veganského pokrmu. Profesionální kuchaři a kuchařky tak mají jedinečnou šanci předvést své umění v oblasti, která se v posledních letech stala trendem gastronomie a už dávno není jen devizou několika speciálních podniků. Přihlašování do soutěže probíhá do 22. března 2020. Vítěz soutěže si odnese 50 000 Kč.

„Dlouhodobě se snažíme podporovat ty, kteří z různých důvodů chtějí snížit svoji spotřebu živočišných produktů. Tato soutěž nám dává jedinečnou příležitost ukázat, že i veganské pokrmy mohou být gastronomickým uměním,“ říká Martin Ranninger, předseda České veganské společnosti, a dodává, že šanci na výhru má ten, kdo dokáže, že veganská strava je stejně rozmanitá, chutná a plná živin jako strava konvenční.

„Cílem soutěže je dokázat, že veganské pokrmy jsou chuťově pestré a dokáží zasytit stejně jako ty masité. Gastronomické prostředí MAKRO Akademie, kde se soutěž uskuteční, je ideální prostředí pro sdílení zkušeností zúčastněných kuchařů. Výzvou pro soutěžící může být příprava pokrmu pouze ze sezónních surovin, které se sklízejí na území České republiky v období jara,“  říká Romana Nýdrle manažerka komunikace společnosti MAKRO Cash & Carry.

Trend rostlinné kuchyně rychle roste a veganství se tak z uzavřené komunity dostává blíže k veřejnosti. „Dokázat v podniku nabídnout dobré veganské jídlo je v současnosti nutnost. Obliba rostlinné kuchyně je totiž na vzestupu a bez ní se restauratéři sami připravují o hosty. Pevně věřím, že událost inspiruje soutěžící kuchaře a kuchařky k dalšímu objevování veganského vaření a uvedení rostlinných novinek na jídelní lístek,“ uvádí Marianna Slováková, manažerka projektu Rostlinně.

Soutěž je dvoukolová. Do prvního kola se mohou zapojit všichni profesionálové ze segmentu HoReCa. Soutěžní pokrm mají možnost zaregistrovat do 22. března 2020 prostřednictvím formuláře, který musí obsahovat výrobní postup, gramáž a ceny na přípravu jedné porce, která nesmí překročit 50 Kč. Ze všech přihlášených bude následně vybráno 10 finalistů. O vítězi bude rozhodovat odborná porota složená z partnerů soutěže a Kristíny Němčkové, vítězky soutěže Masterchef Česko 2019. Finálové kolo proběhne 7.4. 2020 v pražské MAKRO Akademii.

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!