logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Triky kontrolorů: Snaha dát pokutu za každou cenu

12. února 2020
Restaurace 0
2211
Triky kontrolorů: Snaha dát pokutu za každou cenu

Jakmile se strhla lavina s daněním piva, ozvaly se na sítích další hlasy, jak jednoduché je v pohostinství podnikat. Zkrátka, když vám stát nehází klacky pod nohy.

Dnes již bývalý podnikatel v pohostinství Pavel Bláha na Twitter napsal: „Jedna moje milá brigádnice pracuje kromě našeho podniku také v malé rodinné cukrárně. V létě ‚udělala prů**‘. Jedné zvláštní paní chtěla udělat radost a vyhovět jejímu požadavku. Přidala jí na točenou zmrzlinu šlehačku. Byla po zásluze odměněna pokutou Kč 2000, protože jí naúčtovala 10 korun za šlehačku na špatné pokladně. DPH na zmrzku (prodej přes ulici) a na šlehačku (‚zmrzlinový pohár‘) je rozdílná. Vysrala se tedy brigádnice na cukrárnu a maká jen u nás. My máme pokladnu jenom jednu – navíc ty k*** kontrolorský už známe od pohledu.“

Jedna moje milá brigádnice pracuje kromě našeho podniku také v malé rodinné cukrárně. V létě "udělala průser". Jedné zvláštní paní chtěla udělat radost a vyhovět jejímu požadavku. Přidala jí na točenou zmrzlinu šlehačku. Byla po zásluze odměněna pokutou Kč 2000, protože jí

— Pavel Medvěd Bláha (@Medvjed) February 4, 2020

Tohle se stalo v době, kdy o supersnížené dani nebylo ani slyšet. Jak se ale zachovají kontroloři v květnu?
Andrej Babiš na svém facebookovém profilu nadále tvrdí, že chce hostinským ulehčit a po zavedení EET zlevnit pivo. To možná zlevní, ale tři různé sazby na pivo, můžou vyvolat další triky kontrolorů, jak podnikateli naúčtovat další pokutu.

Čau lidi, když někdo řekne, že děláme bordel v pivu, místo aby nás pochválil, tak mě to teda štve. Teď to napsal…

Zveřejnil(a) Andrej Babiš dne Neděle 9. února 2020

Dejte nám vědět, čím kontroloři napálili vás!

 

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!