logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Stravenkový paušál je tady: Peníze místo stravenek

16. ledna 2020
Restaurace 0
1287
Stravenkový paušál je tady: Peníze místo stravenek

Benefit ve formě stravenek nakonec zaměstnancům zůstane, budou ho ale moct čerpat i jako nedaněný příjem tzv. stravenkový paušál.

„Daňové zvýhodnění paušálu by mělo zůstat stejné jako u stravenek, v případě stokorunové stravenky by tak zaměstnanci měli mít 55 korun za každý odpracovaný den,“ uvedla ministryně financí Anna Schilerová (za ANO).
Ministryně nazvala tento krok stravenkovou revolucí a tvrdí, že stravenky si nyní budou moct dovolit všichni zaměstnavatelé, protože díky paušálu odpadne papírování a daňové zvýhodnění je stejné jako u stravenek. Na jejím Facebooku se ale záhy objevily komentáře, které toto tvrzení vyvracejí.

Přijdou restaurace o zákazníky?

S tímto krokem nesouhlasí Konfederace oborových svazů, naopak jej vítá Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR ČR), která se nebojí poklesů návštěvnosti restaurací. Stravenky totiž netvoří u většiny provozoven většinovou tržbu. Pro Českou televizi prezident AHR ČR Václav Stárek řekl: „Velká část stravenek se již nyní používá v obchodech. Každý má svůj stravovací návyk, pokud chodí jeden na jídlo do potravin, jiný zase na teplé pokrmy do restaurace, tak to se nezmění ani po zavedení paušálu. My sami jsme dělali průzkum u restauratérů, stravenky tvoří dle našeho průzkumu 15 % tržeb restaurace. Navíc je s nimi spojená velká administrativa a vydavatelů, se platí vysoká provize. Provozovatelé se rozhodně nebojí zrušení papírových stravenek, pokud hosté budou platit penězi, kreditkami či elektronickými stravenkami.“ Dle Václava Stárka může díky tomuto kroku dojít k snížení ceny, anebo alespoň k zmírnění jejich růstu.

Hlasujte v naší anketě

Stravenky jsou:



Archiv anket

Nahrávání ... Nahrávání ...

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!