logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Šéfkuchaři otevřeně o depresích

18. listopadu 2019
Restaurace 0
1306
Šéfkuchaři otevřeně o depresích

Anthony Bourdain, Benoît Violier, David Halls a další. Co mají společného? Jsou to kuchaři, kteří spáchali sebevraždu.

Psal se červen 2018 a celým světem otřásla zpráva o sebevraždě charismatického Anthonyho Bourdaina. Právě tento čin ostatní šéfkuchaře rozmluvil a začali otevřeně popisovat své psychické potíže.

Jedním z prvních byl David Chang, americký šéfkuchař s korejskými kořeny. Ve svém podcastu The Dave Chang Show řekl: „Myslím si, že se Korejci setkávají s depresemi často. V minulosti bylo v naší kultuře něco nemyslitelného vůbec o problému mluvit, natož vyhledat odbornou pomoc.“ Pak se rozmluvil o tom, jak si hledal terapii, jak je tato péče drahá a a mluvil o svých zkušenostech s paranoií a nihilistickým pohledem na svět.

Tento svůj příběh nyní přináší i v knižní podobě.  Titul Eat Peach (Jíst broskev) je představován jako memoáry a filozofická teze o šéfkuchařově vztahu k psychickému zdraví. Proč ten název?  Jeho restaurační impérium Momofuku v překladu znamená šťastná broskev, tak odtud ten název. Kniha vyjde v dubnu 2020.

A není jediný. Pracovat jako šéfkuchař si vyžaduje nejenom pevné nervy, ale zvládat i nadměrný tlak a být v práci dlouhé hodiny. Zkrátka snést toho více než obyčejný smrtelník. Iniciativy jako “I Got Your Back” a Chefs With Issues  se snaží otevřít tohle kontroverzní téma a pomoct, změna přichází ale pomalu. V naší kotlině zatím žádné takové podpůrné skupiny neexistují.

 

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!