logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Potrefená husa slaví 20 let a vyhlíží nového následovníka

16. října 2019
Restaurace 0
1619
Potrefená husa slaví 20 let a vyhlíží nového následovníka

Koncept značkových restaurací Potrefená husa odstartoval před dvaceti lety změnu na poli české gastronomické scény. Během dvou dekád se jejich počet vyšplhal na bezmála 30, přičemž je každoročně navštíví téměř 3 miliony lidí. Na úspěch Potrefených hus navazují další značkové podniky z dílny společnosti Pivovary Staropramen – Naše hospoda a Ostravarna. V horizontu jednoho roku se pak Staropramen chystá představit zcela nový pilotní projekt na pražském Smíchově.

 

Před dvaceti lety byl v Praze na Vinohradech otevřen první podnik s názvem Potrefená husa. Záhy předčil veškerá očekávání a stal se základním stavebním kamenem pro vytvoření sítě pivovarských restaurací společnosti Pivovary Staropramen. „Šlo o revoluční počin, který posunul tuzemskou gastronomii o výrazný kus vpřed. Potrefená husa byla jedinečný gastronomický projekt, který se stal inspirací pro mnohé další podniky nejen z dílny jiných pivovarů,“ bilancuje uplynulé dvě dekády Jan Trochta, manažer značkových restaurací společnosti Pivovary Staropramen. V současné době husí hejno čítá téměř 30 provozoven, které kromě Prahy naleznete i ve většině českých krajských měst. „Původně byl projekt určen pro větší města nad 50 000 obyvatel. S proměnou gastronomické scény i vzrůstající náročností zákazníků se nyní nebráníme ani umístění v menších městech, pokud se ukáže, že by zde Potrefená husa mohla dobře fungovat,“ říká Jan Trochta.

Špičkově ošetřené pivo a poctivá česká kuchyně

Koncept Potrefených hus se snaží oslovit zákazníky, kteří návštěvu restauračního zařízení vnímají jako běžnou součást svého soukromého či pracovního života. Již od první myšlenky konceptu tvoří základ nabídky široké portfolio piv včetně speciálů. Vysoký důraz je kladen na způsob čepování a servírování, každý podnik je pro to vybaven zachlazenými sklepy a vychlazeným mokrým pivním sklem. Nadstandardní péči věnovanou kvalitě pivního hospodářství navíc od loňského roku podtrhuje využívání speciálního výčepního stojanu, který byl zhotoven přímo na míru síti Potrefených hus.

 

Franšízové restaurace s husí stopou ve znaku nejsou zdaleka pouze o pivu. V žádné nechybí nabídka z pravidelně obměňovaného jídelního lístku, který je postaven na tuzemské gastronomii. Poctivá česká jídla v moderním provedení jsou doplněna o trendy pokrmy v podobě hamburgerů či steaků a nechybí ani vybraná mezinárodní kuchyně. Ve spojení s osobním přístupem personálu a servisem na vysoké úrovni dokáží Potrefené husy uspokojit i nejnáročnější zákazníky.

 

Inspirace pro nové koncepty

Na úspěch Potrefených hus začaly v posledních letech navazovat nejen ostatní pivovary, ale v roce 2014 také Pivovary Staropramen uvedením další značkové sítě Naše hospoda. Během pěti let bylo do provozu uvedeno 10 hospod včetně letos otevřené restaurace v Liberci. Projekt se zaměřuje zejména na zařízení v menších a středních městech a jeho cílem je proměna tradičních českých podniků a zlepšení pivní kultury. Naši hospodu navíc naleznete i za hranicemi naší republiky, v Bratislavě. O dva roky později ke zmíněným dvěma konceptům přibyla ještě regionální Ostravarna, jejíž doménou je tankové pivo a všude přítomný ostravský duch. „Značkové hospody jsou oblíbené, v regionech zpravidla patří k těm nejlepším zařízením. Jsou zárukou kvality jídla i piva a hosté se do nich rádi vrací,“ přibližuje úspěch značkových pivovarských restaurací v regionech Jan Trochta. „Při rozvoji sítí Naše hospoda i Ostravarna čerpáme ze silného know-how, které jsme získali díky dlouholetému budování restaurací Potrefená husa. V poslední době však také zaznamenáváme zájem zákazníků i provozovatelů o podniky vycházející ze značkových restaurací, ale pojatých individuálně a připravených na míru,“ vysvětluje na závěr Jan Trochta s tím, že na jednom takovém pilotním projektu jeho tým pracuje na pražském Smíchově. Podnik vzniká v nezvyklém objektu a bude vyveden v atypickém designu. Kromě gastronomie bude lákat návštěvníky také za zábavou a v hlavní roli nebudou chybět piva Smíchovského výběru či speciály ze Spilky.

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!