
Za nově otevřenou restauraci stojí Luboš Kastner, který už několik led vede úspěšně také projekt v Plzni. Do pražské novinky ale implementoval hned několik technologických vychytávek.
Podnik je opravdu honosný, co se prostoru týče, jedná se totiž o bývalou budovu banky. Červený jelen nabízí cca 500 míst, se zahrádkou a salonky může být kapacita až pro 700 osob.
Celou restauraci řídí tým, který věří v moderní technologie. Trasy pro číšníky a servírky počítač modeloval tak, aby byly co nejkratší, jídla se budou objednávat přes mobilní číšníky, rezervace se budou dělat online, obědový účet si zákazníci rozpočítají a sami zaplatí přes mobilní aplikaci Qerko. Zaměstnanci tu nenosí klíče, ale vše otevírají na čip. Plnost tanků detekují senzory. Všechny tyto technologie tak dělají z Červeného Jelena nejmodernější restauraci současnosti.
„Myslím, že technologie v pohostinství stále nemají takové zastoupení, jak by mohly mít,“ řekl na tiskové konferenci Luboš Kastner. I proto u něj v podniku najdete různé vychytávky, například ovládání hudby z tabletu. Inspirací pro takovou high tech restauraci bylo severské Švédsko. „Nechtěli jsme být slavní tím, že máme největší hospodu, tak jsme vsadili na technologie a na novátorský přístup k zaměstnancům. Za rozvoj týmu zde nese zodpovědnost manažer.“
kvalitu jídla se zde stará šéfkuchař Marek Fichtner a každý host s vychlazenou plzní v ruce tu uvidí dobře všechna tři patra restaurace, která vzdává hold skvělému jídlu a dokonalému pivu.