logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Mistrovský kulinární koncert pro šest rukou

4. října 2019
Zpravodajství 0
908
Mistrovský kulinární koncert pro šest rukou

Ojedinělá gastronomická akce se uskuteční koncem listopadu v restauraci Triton. Během degustační večeře poměří své síly trojice špičkových šéfkuchařů. Na jedné straně pomyslné barikády bude stát jeden z nejkreativnějších  pražských šéfkuchařů Tomáš Horák, jeho protivníky budou duo šéfkuchařů berlínské restaurace Facil, oceněné dvěma michelinskými hvězdami. A právě tato kombinace dělá z celé akce unikátní záležitost. Šéfkuchaři se dvěma hvězdami Michelina se v Praze výjimečně objevují, ale aby vařili společně s pražským kolegou, to tu ještě nebylo. Degustační večeře bude navíc probíhat v noblesním interiéru umělé krápníkové jeskyně z počátku minulého století, která je pro podobné akce jako stvořená.

Tři špičkoví šéfkuchaři připraví celkem sedm pokrmů, čtyři pod značkou Facil týmu, tři z dílny Tritonu. Hosté tak budou mít skvělou příležitost porovnat vybroušené pokrmy oceněné dvěma hvězdami s prací jednoho z největších es moderní pražské gastronomie. Zajímavá je také skutečnost, že všichni tři šéfkuchaři vycházejí ze stejných kořenů, neboť měli stejné učitele. A všichni tři sázejí na moderní pojetí gastronomie včetně špičkového „uměleckého“ stylingu, byť třeba berlínští kuchaři nepoužívají maso fermentované v koji rýži, což je právě velká doména Tomáše Horáka.

 

A co se bude v Tritonu podávat? Berlínští šéfkuchaři Jaochim Gerner a Michael Kempf si připravili několik signature pokrmů svého podniku, jedním z velkých hitů restaurace Facil je rafinovaná prezentace švábského vepříka, respektive vepřového bůčku doplněného prémiovým kaviárem, ústřicí Gillardeau a zeleným kardamonem. Další překvapení nabízí špičková chuť prémiového lososa               v kombinaci s čočkou a mořskou řasou či fantastické holubí prso v překvapivém chuťovém souznění s grapefruitem a tamarillem.

 

A nyní k trumfům na české straně. Tomáš Horák se svým týmem bude servírovat svěží předkrm s okurkou, gin-tonic-kefírem a avokádem či svou legendární prezentaci srnčího hřbetu fermentovaného v koji rýži, který na talíři doplňuje lanýžový gel, brusinky či špekový prach. Celé menu bude doprovázené pečlivě vybranými, špičkovými víny, včetně elegantní champagne.

A s jakým očekáváním vyhlíží tohle přátelské měření sil šéfkuchař Tritonu? „Překvapilo mě, že v podstatě vaříme úplně stejně, že dodržujeme stejná pravidla, jaká jsme se před více než deseti lety naučili. Samozřejmě, konečný výsledek je odlišný, protože gastronomie je umění. A i když máte stejné barvy     a stejnou techniku, každý vykouzlí něco jiného a neopakovatelného. Proto se těším, jak budou naše pokrmy souznít a jak se budou doplňovat. A současně mám radost, že našim hostům nabídneme jedinečný a nezapomenutelný zážitek,“ dodává Tomáš Horák.

 

 

Praktické informace

 

Unikátní akce se bude konat pouze jednou:  v sobotu 23. Listopadu 2019 – zahájení v 18:30 hod

 

Počet míst je striktně omezen. Svá místa si REZERVUJTE

E-mailem:  info@tritonrestaurant.cz

nebo Tel: +420 221 081 218

Místo konání:  TRITON Restaurant, Václavské náměstí 26, Praha 1

Cena: MENU 7 chodů vč. aperitivu, sommelierem vybraných vín, nealkoholických nápojů a kávy/čaje

4 888,- Kč/ 190,- EUR/osoba

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!