logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Jubilejní ročník soutěže Pivní speciál roku vyhlášen

21. srpna 2019
Bary 0
1650
Jubilejní ročník soutěže Pivní speciál roku vyhlášen

Jubilejní desátý ročník soutěže speciálních a neobvyklých piv vyrobených komerčními pivovary v České republice Cervesia speacilis – Pivní speciál roku zahajuje.  Soutěžit se bude v tradičních kategoriích, jako jsou světlá speciální piva (13,0 a více % EPM), dále polotmavá a tmavá speciální piva (13,0 a více % EPM, barva 20 j. EBC) a vyšší a v kategorii neobvyklá piva. Tímto pojmem se rozumí např. pšeničná piva, míchaná piva (beercoolery), ochucená piva vyráběná v našich podmínkách neobvyklou technologií, míchané nápoje na bázi nealkoholického piva. Vyhlašovatelem soutěže je společnost PORT spol. s r. o., odborným garantem je Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s. Uzávěrka přihlášek je 20. září 2019.

 

„Když jsme se soutěží před deseti lety přišli, nebyla obliba pivních speciálů zdaleka taková, jak je tomu dnes. Dá se s trochou nadsázky říci, že pivovar, který speciály nevaří, jako by nebyl, “ uvedl Mgr. František Frantík z VÚPS, a.s ., který je hlavním organizátorem soutěže. „Platí v plné míře, že pivní speciály se již trvale zabydlely do nabídky snad všech pivovarů u nás, a co je hlavní, staly se pevnou součástí české pivní kultury, kterou svou rozmanitostí rozvíjí a pivní trh si je žádá stále více,“ dodal František Frantík.

 

Hodnocení soutěže se opět uskuteční v senzorickém centru VÚPS. Dvacetičlenná hodnotitelská komise je rozdělená na dvě subkomise. První, dvanáctičlenný panel expertů, je složený z pracovníků VÚPS doplněných o nezávislé odborníky z dalších odborných institucí jako např. z VŠCHT Praha a Zemědělské univerzity v Praze. Druhý, osmičlenný panel reprezentantů, tvoří významné osobností, které pivo a pivovarskou problematiku dobře znají, ale nezabývají se jeho hodnocením profesionálně, jako jsou lékaři, novináři i manažeři.

 

„Loňský ročník byl rekordní a doufáme, že i ten letošní jubilejní nabídne řadu zajímavých piv“ uvedl Ing. Josef Vacl, CSc. ze společnosti PORT spol. s r. o.

 

V soutěži Cervesia specialis – Pivní speciál roku 2018 se vítězem kategorie světlá speciální piva stal Radegast Extra Hořká 15 ze skupiny Plzeňský Prazdroj, a.s. V kategorii polotmavé a tmavé pivní speciály zvítězilo pivo Černá Barbora, kterou uvařily Pivovary Staropramen s.r.o. V kategorii neobvyklých piv degustátorům nejvíce chutnalo a o první místo se podělila piva VELEN z Pivovaru Černá Hora a.s. a Bernard IPA z Rodinného pivovaru Bernard a.s. V kategorii svrchně kvašených piv typu ale se vítězem stal Master Red IPA z Plzeňského Prazdroje, a.s.  Cenu předsedy poroty za nejvíce nominací, kterých u obou porot získalo 18, obdrželo pivo PRIMÁTOR Stout. Podmínky soutěže a také informace a snímky z uplynulých ročníků jsou k dispozici na www.beerresearch.cz  a  www.certum.cz.

 

Výsledky soutěže budou oznámeny 16. října 2019 na setkání s úspěšnými pivovary, podobně jako v loňském roce, v Pivovarském domě v Praze.

 

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!