
Pražská restaurace Il Giardino Toscano Vás zve ve spolupráci s restaurací Vermeer v Amsterdamu na exkluzivní večer v podání Chrise Naylora, michelinského šéfkuchaře, a Filipa Šulce, šéfkuchaře restaurace II Giardino Toscano.
Angličan Chris Naylor přiletí do České republiky již podruhé, a to po 7 letech, kdy se dvěma dalšími michelinskými šéfkuchaři připravoval slavnostní catering u příležitosti 100. finále tenisového zápasu Davis Cup.
Výjimečná večeře se uskuteční 31. října od 18 hodin. Speciální 6chodové degustační menu doprovází pečlivě vybraná prémiová vína z vinařství Salabka, které představí jejich someliér.
Uvítací přípitek se podává na terase Sky Lounge s výhledem na pražské panorama. Oba šéfkuchaři zde představí zábavné amuse bouche – jedlé létající balónky, lístky růží se smetanovou omáčkou, mraženou marakuju s kávou a mátou a marinované ústřice v manzanille s jogurtem a okurkou.
Šestichodové menu s vinným párováním bude následně servírováno v restauraci II Giardino Toscano.
- Makrela marinovaná s jablky a zázvorem s pyré z červených paprik a olivovým bujonem Sekt La Noble Brut – Cuvée Royale
- Tomatovo-jahodový tatarák s tuňákem a ančovičkami
Pinot Noir rosé 2018 - Pečená hřebenatka v chlebu, fermentovaná švestka a celerové jus
Sylvánské zelené 2019 - Krevetové carpaccio se sezonním dresinkem a slámou z hovězích žeber
Ryzlink rýnský 2016 - Pečené telecí s dýňovým pyré a křenovou granolou
Pinot Noir 2015 - Švestkový dort s mascarpone, medem a marcipánem
Le Précieux 2015 Neronet
Cena večeře včetně párování s víny je 2 950 Kč na osobu. Počet míst je omezen.