logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Třetí nejlepší hamburger v Evropě je z Prahy

6. srpna 2019
Rozhovory 0
2643
Třetí nejlepší hamburger v Evropě je z Prahy

Ve vinohradském podniku Dish připravují jeden z nejlepších burgerů v Evropě. Cestovatelský web Big 7 Travel nedávno zveřejnil průzkum, ze kterého vyplynulo, že pražské bistro je třetí nejlepší burgrárnou v Evropské unii. My jsme ji navštívili a šéfkuchař Jiřím Janouch nám poodhalil tajemství dokonalého hamburgeru.

 

Pamatujete si na svůj první hamburger?

Ten jsem připravil před otevřením Dishe. S majitelem jsme měli nějakou vizi, zkoušeli jsme všechno možné. Chtěli jsme, abychom byli odlišní, zajímaví a aby byl každý hamburger chuťově i vzhledově odlišný.

 

Měl jste nějaký hamburgerový vzor?

Tenkrát, v roce 2012, tady ani nebyla velká konkurence. Zářil Black Dog v Berouně. Právě tam jsem ochutnal kousek, od kterého jsem se chtěl odpíchnout dál.

TIPY A TRIKY NA DOKONALÝ HAMBURGER

Pokazil jste v počátcích nějaký hamburger?

Důležité je sestavit ho tak, aby chutě dávaly smysl. Dále musíte používat kvalitní suroviny, a to se pak téměř vždy povede.

Kamenem úrazu jsou briošky – pokud nejste pekař a děláte je poprvé, tak málokdy se povedou hned. Já jsem si hledal recepty na internetu, nejdřív mi nevykynulo těsto, pak zas byla houska těžká, jindy moc malá, divná a tak. Byl to pokus, omyl.

Při otevření jsme si našli pekaře, za kterým jsem přišel a ukázal mu svoje výtvory. On to vůbec neznal, postupně ale našel správnou cestu, jak vše logisticky zvládnout a dodat nám housku, jakou jsem mu ukázal.

 

Říkal jste, že kvalitní suroviny jsou základ. Odkud tedy berete maso?

Máme ho z malé farmy ze Šumavy. Zrovna včera jsme tam byli na návštěvě. Myslím, že je důležité znát svého dodavatele, zejména pokud je pro vás zásadní. U nás vše stojí a padá na bulce a masu.

 

Pekaře máte tedy stále stejného?

Nakonec jsme našli druhého dodavatele. Byly tam jakési neshody a chtěli jsme kvalitativně postoupit výš.

 

V jídelním lístku máte fit hranolky. To existuje?

My jsme se chtěli právě odlišit, takže i názvy jsou plné odkazů a sarkasmu. Tyto hranolky jsou s praženou slaninou a javorovým sirupem, takže kalorické kombo. Název je sarkastický.

 

Která položka je nejoblíbenější?

Určitě nás signature burger Dish, který je i nejjednodušší. Máme tam cheddar, slaninu, majonézu a kečup. Pokud někdo přijde a neví co, tak mu doporučíme právě Dish, pak může zkoušet dál.

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!