logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Boj proti odpadu: Za nedojedení pokuta 50 korun

5. srpna 2019
Restaurace 0
1800
Boj proti odpadu: Za nedojedení pokuta 50 korun

Restaurace i hotely se snaží snížit jak plýtvání plasty, tak i jídlem. Nejnověji do boje vstoupila restaurace na Lounsku, která nabízí bufet ve stylu sněz, kolik můžeš. Pokud ale na talíři něco zůstane, platíte za plýtvání poplatek ve výši padesát korun.

Restaurace denně vyhodí i desítky kilogramů jídla. Největšími hříšníky jsou podniky s rychlým občerstvením, kde ročně skončí v koši přes 18 tisíc tun zbytků, u závodních jídelen je to 8 tisíc tun.

Podniky přitom řeší, co se zbytky dělat. Některé odpad přenechávají majitelům prasat, moc možností ale nemají.  Již loni představila iniciativa Zachraň jídlo nápady, jak zpracovat v kuchyni opravdu celou surovinu.

VAŘTE BEZE ZBYTKŮ

Nyní mladíci ze Zlínského kraje přicházejí s aplikací, která nabízí neprodané produkty se slevou. Vybírat si lidé můžou z více než dvaceti restaurací, kaváren nebo třeba obchodů s potravinami.

Aplikace se inspirovala dánským projektem, který funguje úplně stejně. Zatím se jí podařilo zachránit asi tunu jídla.

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!