logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Vychází Průvodce rostlinnou kuchyní pro restaurace

23. května 2019
Zpravodajství 0
840
Vychází Průvodce rostlinnou kuchyní pro restaurace

Projekt Rostlinně dnes na svém webu uveřejnil elektronickou příručku s názvem Rostlinná kuchyně – Průvodce pro restaurace. Cílem publikace je pomáhat restauratérům při zařazování rostlinných pokrmů do menu, proto obsahuje například rady a tipy šéfkuchařů, příklady jednoduchých receptů i doporučení konkrétních distributorů. Průvodce je dostupný zcela zdarma, a najít v něm inspiraci tak může skutečně každý.

Odkaz na Průvodce ke stažení

“Ze zkušeností získaných prací na projektu Rostlinně vím, že mnoho majitelů restaurací má zájem rozšířit svou nabídku o rostlinné pokrmy, avšak často si neví rady. Rostlinná kuchyně přitom není žádnou vědou, ze které by museli mít strach. Průvodce obsahuje i úplné základy, třeba, že v receptu lze nahradit vejce banánem nebo lněným semínkem. Zavedení rostlinného jídla v jejich podniku tak dokument významně usnadní,” uvedla projektová manažerka Rostlinně Marianna Slováková.

Podobná shrnující publikace odpovídající na nejrůznější otázky ohledně rostlinné stravy v českém prostředí prozatím chyběla. Průvodce rostlinnou kuchyní pro restaurace je tak unikátním nástrojem, který mohou majitelé restaurací a ostatních gastro podniků využít k rozšíření svého sortimentu a získání konkurenční výhody nad podniky, kde rostlinné pokrmy chybí.

Obliba rostlinné kuchyně velmi rychle roste, a to nejen ve světě na západ od nás. Podle výzkumu agentury Ipsos preferuje bezmasou kuchyni již 10 % mladých Čechů. Dokonce třetina obyvatel ČR plánuje v budoucnu omezit konzumaci živočišných produktů a nahradit je rostlinnou alternativou.

“Velké množství postupů při přípravě rostlinných pokrmů je oproti klasickým metodám mnohem snadnější a výsledek bývá o řád lepší,” uvádí autorka knihy Moderní veganské dezerty Petra Stahlová jeden z důvodů pro rostoucí popularitu rostlinné kuchyně.

Autoři Průvodce vzkazují, že pokud ani po jeho přečtení nebudou mít restauratéři zcela jasno a napadnou je  nějaké dotazy, mohou se na ně obrátit. “Chceme majitelům restaurací usnadnit rozšiřování nabídky rostlinné kuchyně. Věříme, že se jim vyplatí tento trend následovat. Veškerý vývoj tomu napovídá,” dodala Slováková.

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!