logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Šéfkuchař Jan Punčochář otevírá svou novou restauraci U Matěje

29. dubna 2019
Restaurace 0
4346
Šéfkuchař Jan Punčochář otevírá svou novou restauraci U Matěje

Šéfkuchař Jan Punčochář si plní sen a představuje vlastní restauraci U Matěje na Hanspaulce v Praze. Její provoz začíná ve středu 1. května. „Chci, aby se hosté U Matěje cítili jako na návštěvě u svých známých. Přátelská atmosféra, příjemné prostředí a hlavně skvělé české jídlo. Žádné malé porce uprostřed velkých talířů, ale hostina uprostřed velkých stolů,“ upřesňuje Jan Punčochář, trojnásobný vítěz ankety Zlatý kuchař a jeden z porotců televizní show MasterChef. Nová zrekonstruovaná restaurace U Matěje se otevírá na stejnojmenné ulici v budově, kde bývala až do roku 2005 vyhlášená pivnice. Punčochář se bude věnovat moderní české kuchyni s důrazem na poctivé omáčky a špičkové maso. Kromě hlavní části restaurace se v budoucnu pod stejnou střechou otevře také finedingový koncept Stůl JP.

Jana Punčocháře U Matěje doplní manažer restaurace a uznávaný sommeliér Jakub Čebiš či oceňovaný výčepní Ota Haurythun. „Vždy mi záleželo na propojení jídla s krásnými světovými víny nebo kvalitním pivem. Vedle rozsáhlého vinného lístku U Matěje nabídneme i orosený plzeňský ležák, o který se bude starat jeden z nejlepších výčepních v České republice,“ dodává Punčochář, který dříve působil jako šéfkuchař pražských restaurací Grand Cru a Le Terroir. V nabídce U Matěje nebudou chybět ani domácí pálenky mistra destiletéra Václava Šitnera. Rozsáhlý prostor restaurace nabídne 120 míst a na zahrádku pod mohutnými kaštany se vejde dalších 140 lidí.

Punčochář se v nové restauraci, kterou vlastní společně s byznysmenem Janem Fidlerem, zaměří i na české a rakouské omáčky – hříbkovou, kedlubnovou, koprovou, okurkovou nebo smetanovou na paprice. „Například tradiční tafelspitz budeme servírovat rovnou se třemi druhy omáček, které mohou hosté klidně dojíst lžičkou. U Matěje to bude neformální a bez zbytečných předsudků,“ zdůrazňuje pražský šéfkuchař. V menu budou figurovat pokrmy jako například telecí pavouček s karlovarským knedlíkem, zajíc po královsku, plněná křepelka, králičí ravioly nebo terinka z kachních jater.

 

Nová restaurace na adrese U Matěje 1, kousek od kostela svatého Matěje, prošla kompletní rozsáhlou rekonstrukcí. Na starosti ji měl přední architekt Stanislav Fiala, mimo jiné autor budovy Drn na Národní třídě nebo areálu Čertovo břemeno. Interiér lokálu vévodí především dřevo. Ve stejné budově se v druhé půlce roku otevře také finediningová část restaurace, založená na konceptu Chef‘s Table. „Menší restaurace ponese název Stůl JP. Bude otevřená od úterý do pátku s kapacitou 12 míst a nabídne luxusní světovou kuchyni bez stálého jídelního lístku. Fine dining tedy ani zdaleka neopouštím, jen půjde zase o něco trochu jiného,“ vysvětluje Punčochář.

Jan Punčochář svou kariéru zahájil v pražském hotelu Ambassador a poté sbíral zkušenosti v předních českých restauracích. Jako kuchař se živil  také v Německu, Rakousku a v renomované švýcarské restauraci Häberlis Schützenhaus. Po návratu do České republiky se stal šéfkuchařem restaurace Le Terroir, kde působil 10 let a postupně se zařadili mezi přední osobnosti tuzemské gastronomie. Podílel se na konceptu restaurace karlovarského Grandhotelu Pupp nebo gastro provozů Pohostinec Monarch a Pohostinec Karlín. Mezi lety 2014 a 2019, kdy zastával pozici šéfkuchaře pražského finedingového restaurantu Grand Cru, se stal třikrát v řadě vítězem prestižní ankety Zlatý kuchař. V lednu 2019 na sebe Jan Punčochář po boku šéfkuchařů Radka Kašparáka a Přemka Forejta upozornil coby jeden z porotců aktuální řady televizní show MasterChef na TV Nova.

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!