
Představte si, že se nacházíte v překrásné krajině na rozhraní Oderských vrchů a Nízkého Jeseníku, kousek od památkové rezervace UNESCO Olomouc. Tato krajina sama o sobě vás dokáže naplnit pocitem spokojenosti a odpočinku v přírodě. Ale co byste řekli ještě pomyslnému upgrade v podobě pobytu ve zdejším hotelu Akademie Hrubá Voda. Zde se postarají opravdu o všechny vaše smysly. Poté, co se vrátíte znaveni z treku po okolní přírodě, můžete relaxovat ve zdejší wellness zóně. Dopřát si můžete např. bezpočet masáží nebo posezení v parní či finské sauně. Pak už na řadu přichází místní executive chef Petr Svoreň se svým novým menu, které potěší zejména milovníky masových variací s moravským důrazem na nejlahodnější lokální suroviny. Užít si tuto jarní nabídku všech smyslů s tímto degustačním menu však můžete pouze do června, proto s návštěvou či pobytem rozhodně neotálejte.
Od dubna do června budou moci návštěvníci restaurace v hotelu Akademie Hrubá Voda ochutnat jarní masové menu šéfkuchaře Petra Svoreně. Mezi delikatesami nebude chybět terinka z foie gras, zeleninová́ krémová́ polévka s pěnou ze zauzeného mléka či jehněčí kolínko. Mlsné chuťové buňky pak jistě najdou uspokojení například ve slaném karamelu či rakvičce „jinak“. „Toto menu krásně koresponduje s mnoha víny našich vinic,“ dodává Petr Svoreň.
Jiskru celému menu dodá navíc romantická atmosféra a skvělý výhled na nedalekou řeku Bystřici. Naše restaurace má mnoho tváří, dokáže uspokojit představy o pohodové rodinné večeři či příjemném posezení s přáteli stejně jako o bezchybné oslavě významných událostí jako jsou svatby, rauty, bankety. Hotel Akademie Hrubá Voda má připravené balíčky na míru.
V Hrubé Vodě nezapomínají ani na ty nejmenší hosty. To, že jsou tam vždy vítáni a jejich potřeby a přání vyslyšeny, dokládá i fakt, že je pro ně sestaveno speciální dětské menu.
Pětichodové menu stojí 550 Kč. Rozhodně si příležitost toto menu ochutnat nenechte ujít ve spojitosti s rekonstruovaným wellness, který uspokojí i tu nejnáročnější klientelu. Tým Hotelu Akademie Hrubá Voda se na Vás již těší!
Degustační menu
Amuse bouche
Ztučněla kachní játra
(Terinka z foie gras, omáčka z hroznů)
Zeleninová́ krémová́ polévka s pěnou ze zauzeného mléka
Králík70’C, mrkev
Jehněčí kolínko, hrášek
Vanilková zmrzlina, slaný karamel, Hrozen, rakvička jinak