
Gastro Hradec je již tradiční soutěž, která propaguje moderní gastronomii, podporuje soutěživost mezi mládeží, odborníky a veřejností, rozvíjí profesní dovednosti.
Setkávají se zde přední odborníci hotelového a restauračního rezortu a škol s gastronomickým zaměřením. Snažíme se o zvyšování odborných znalostí, jsou připraveny profesní semináře pro účastníky i veřejnost.
V letošním ročníku svá soutěžní díla předvedlo 192 soutěžících z ČR a Slovenska v kategoriích:
- Kuchař – senior (nad 21 let), junior (do 21 let), kadet Gastro Jobs Cup (do 18 let).
- Cukrář – senior (nad 21 let), junior (do 21 let), kadet Gastro Jobs Cup (do 18 let).
- Cukrář umělec – senior (nad 21 let), junior (do 21 let) – zdobené makety
- Dekorativní perníky (bez věkového rozlišení)
- Carving (dekorativní vyřezávání ovoce a zeleniny) – ve čtyřech kategoriích:
– Výstavní kompozice na volné téma (bez věkového rozlišení)
– Limit – v časovém limitu 180 min. a 75 min. před zraky diváků (bez věkového rozlišení)
– Start carving – pro začátečníky (bez věkového rozlišení) - Artistika – umělecké kuchařství a cukrářství z jedlých surovin (bez věkového rozlišení)
- Chuť Česka – nejlepší svíčková omáčka – soutěž pro kolektivy i jednotlivce
- Nejlepší cukrárna roku 2019 – soutěž pro kolektivy i jednotlivce
- Velikonoční mazanec roku 2019 – otevřená národní soutěž pro každého
- Velikonoční nádivka roku 2019 – otevřená národní soutěž pro každého
V letošním roce celý program zatraktivnilo vystoupení Juniorského národního týmu ČR, kdy jednotliví členové se představili a odprezentovali v kuchařském studiu v průběhu pěti hodin generálku ukázky jedné z olympijských disciplín a to: IKA BUFET pro 12 osob s prezentační tabulí