logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Zelená vlna
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Den před spuštěním programu COVID – Gastro – Uzavřené provozovny se konala první HOREKA 112 –...
  • Den před spuštěním programu COVID – GASTRO – Uzavřené provozovny se konala první diskusní HOREKA...
  • Dopady koronavirových opatření se značně promítly do loňských výsledků pivovaru Zubr. Propad...
  • William Boulton-Smith působí v oboru již tři dekády, a takovou krizi ještě nezažil. Začínal na...

Zájezdní hostinec U Jiskrů odhaluje skryté poklady tradiční kuchyně

11. března 2019
Restaurace 0
2716
Zájezdní hostinec U Jiskrů odhaluje skryté poklady tradiční kuchyně

Na trase z Prahy na Šumavu, v polovině cesty mezi Strakonicemi a Pískem, funguje od poloviny února lahodná zastávka. Ve vesničce Kbelnice, 102 km od Prahy, provozuje Martin Jiskra rodinný Zájezdní hostinec U Jiskrů.

„Zájezdní hostinec vždy býval symbolem cesty, zastavení a pokračování. Já jsem procestoval život s vařečkou v ruce, abych se po letech zastavil, uvědomil si, že chci začít budovat vlastní podnik, a pokračoval právě zde. Věřím, že Hostinec u Jiskrů je nejlepším cílem mé dosavadní kuchařské cesty a oddanosti k řemeslu a že se stane oblíbenou zastávkou či přímo cílem cest našich hostů,“ říká šéfkuchař Martin Jiskra.

 

Z tradiční české kuchyně, kterou po staletí ovlivňovala i kuchyně rakouská a vídeňská císařská, vybírá skryté poklady. Zajímavá chuť, lokální sezonní suroviny a jejich promyšlená úprava je filozofií šéfkuchaře Martina Jiskry. „Všechny suroviny získáváme z přírody, a proto bychom si jí měli vážit a smysluplně je využívat. Hledáme kvalitní produkty z jižních Čech, spolupracujeme s místními farmáři a výrobci a vytváříme menu podle momentální sklizně. Sázíme na pár pečlivě promyšlených jídel, která častěji obměňujeme,“ vysvětluje Martin Jiskra.

Přes den připravuje známější české klasiky, večer představuje skvosty tradiční kuchyně zpracované moderními postupy. Těšit se můžete třeba na holuba pomalu pečeného ve výpeku z uzené slaniny s kaštanovým pyré, černým kořenem s mrkví a bramborem, slepici v nudlích, zapečený „segedín“ sikulský guláš, hovězí vemínko nebo punčový nákyp s rumovým šodó.

 

Menu perfektně zapadá do místa se silným geniem loci. Zájezdní hostinec v Kbelnici u Strakonic poskytoval útěchu strávníkům i koním na císařské cestě z Vídně do Prahy už v 19. století. Posledních 40 let však budova jen chátrala a Martin Jiskra se jí rozhodl vrátit lesk. Interiéru dominuje původní dubový výčep, historickou linku umocňují tepaná kamna, vzor dlažby z konce 19. století, přiznaná cihlová stěna a elegantní svítidla. Velkým oknem vidíte do kuchyně. Dostatečné parkoviště je u zájezdního hostince samozřejmostí.

 

Zastavte se a objevte skrytou eleganci tradiční gastronomie.

 

Související články:

Nejlepších hospod přibývá. Hvězdu sládků jich letos získalo o třetinu více než loni

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

Komerční sdělení

Ankety

Jak byste si představovali reformu stravenkového systému?



Archiv anket

Nahrávání ... Nahrávání ...

Nejčtenější zprávy

  • HOREKA 112 ARÉNA živě již 14. ledna. Ptejte se na COVID-GASTRO posted on ledna 7, 2021
  • KFC nabízí sýrové menu posted on února 5, 2019
  • Jak vzniká nealkoholické pivo? posted on března 16, 2017
  • Tomáš Blabla: Evidujeme storna v řádech milionů korun posted on března 19, 2020
  • HOREKA 112 – ARÉNA 1: Plánuje se nový režim pro uvolňování. Peníze za COVID – Gastro vyplatíme do týdne. posted on ledna 14, 2021

Kalendář akcí

14. 1. 2020 – 1. HOREKA 112 ARÉNA, Praha

HRK NEWS

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Daniela Krnáčová
tel.: +420 720 038 155
e-mail: daniela.krnacova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Více o využívání cookies na našich stránkách naleznete v Zásadách na ochranu osobních údajů zde.
Ok