logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Staropramen zahájil distribuci nepasterizovaného sudového piva do hospod

8. února 2019
Restaurace 0
1147
Staropramen zahájil distribuci nepasterizovaného sudového piva do hospod

Čeští konzumenti kladou stále větší důraz na kvalitu čepovaného piva. Pivovar Staropramen investovalpřes 15 milionů korun do nového mikrofiltračního zařízení, které umožňuje do hospod a restaurací distribuovat značky Smíchov, Jedenáctku a Ležák pouze jako nepasterizované. Staropramen tak touto novinkou započal rok 2019 jako rok oslav, neboť v září oslaví 150. výročí od založení pivovaru.

 

Letošní rok se ve Staropramenu ponese ve znamení oslav 150. výročí od založení pivovaru. První dárek si pivovar pro své příznivce připravil hned zkraje roku. Trojice piv – Smíchov, Jedenáctka a Ležák – je nyní k dostání v hospodách a restauracích pouze v nepasterizované podobě. „Čeští konzumenti piva kladou v posledních letech mnohem větší důraz na jeho kvalitu a způsob, jakým je ošetřeno a podáváno. Nepasterizované pivo chutná stejně dobře na čepu jako přímo u zdroje na dvoře pivovaru. Věříme, že tato zpráva potěší nejen naše příznivce, ale přiláká i nové konzumenty, kteří přijdou Nepaster ochutnat do naší hospody,“ vysvětluje Petra Chovancová, manažerka značky Staropramen.

 

Technologie mikrofiltrace

 

Pro výrobu nepasterizovaného piva je pivovar nově vybaven mikrofiltrační technologií, do které investoval přes 15 milionů korun. Pivo před stáčením do sudů neprochází pasterizací – tepelnou úpravou – nýbrž speciální mikrofiltrací. Nově využívaná technologie odstraňuje i mikroorganismy rezistentní vůči teplu při pasterizaci. „Díky odfiltrování všech mikroorganismů dosahujeme stejné trvanlivosti jako u piva pasterizovaného. Protože však pivo neprošlo tepelnou zátěží, je méně náchylné k oxidaci. Po celou dobu trvanlivosti jsou pak zachovány jedinečné senzorické vlastnosti a celková chuťová stabilita našeho piva,“ popisuje vrchní sládek Zdeněk Lux benefity nového zařízení.

 

Nepaster nově pouze v restauracích a hospodách

 

Nové nepasterizované pivo je určeno výhradně pro hospody a restaurace, ve smíchovském pivovaru jej proto stáčí pouze do sudů. Novinku si pochvalují také výčepní, kteří na smíchovské pivo nedají dopustit. „Díky Nepasteru si mohou naši štamgasti vychutnat tak čerstvé pivo, jako by ho pili přímo na dvoře pivovaru. Při dodržení všech zásad správně ošetřeného piva, na kterých si zakládám, mám jistotu, že dodám svým zákazníkům pivo v té nejlepší formě,“ popisuje své dosavadní zkušenosti Thomas Berauer, výčepní hospody V Koutku.

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!