logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Polské maso v luxusních restauracích jako argentinské?

7. února 2019
Restaurace 0
1416
Polské maso v luxusních restauracích jako argentinské?

Ministr zemědělství tvrdí, že se problematické polské maso dostalo až do luxusních pražských restaurací, kde ho vydávali za argentinské. 

„Chci vás ubezpečit, že to nešlo do žádných low-costových restaurací, byly to luxusní restaurace, speciálně v Praze. Braly to restaurace, které pak vydávají polské maso za argentinské, aby mohly prodávat za 1000 korun porci,“ řekl poslancům. O jaké podniky jde zatím blíže neřekl, podle něj však mají asijské názvy. „A tím nemyslím čínské restaurace,“ dodal.

Nakonec jmenoval pouze pražskou restauraci U Moťáka, která do pojmu luxusní restaurace nespadá. Ministr uvedl, že v ní bylo zabaveno 31 kilogramů masa, zatímco její majitel potvrdil 9 kilogramů, které se k zákazníkovi nedostalo.  „Pan ministr neví, co říká. Hovězí, o kterém se mluví, dodává firma Gaube. Nevěděli jsme, že jde o maso z Polska,“ řekl Roman Moťovský, jednatel restaurace serveru iROZHLAS.cz. Spolu s právníkem nyní zvažuje žalobu na ministerstvo.

Není jisté, jestli ministr bude ostatní provozovny jmenovat. Na sociální síti Twitter se mezitím rozmohla diskuze na téma: Měl být ministr konkrétní? Pokud ano, tak  neměl raději ukázat na dodavatele než označovat konkrétní podniky?

„Mezi námi, hospody nekupujou maso napřímo z polských jatek. Někdo jim ho dodal. Jestli pan ministr musí mocímermo někomu likvidovat živnost, tak měl zmínit spíš dodavatele a vynechat podnik, kterej v tom je imho nevinně.“

spolumajitel Dish fine burger bistra Matouš Petráň

Jako hlavní problém ale zůstává stále převažující zájem o cenu než o kvalitu surovin u nás. Původ, způsob porážky, život – to všechno zní hezky, dokud se neobjeví položka Cena. Za všechny to uzavřela Hana Michopulu, majitelka bistra Sisters:

„V následující inscenaci uvidíte: Polákům se nasadí psí hlava, měsíc budeme jíst kuře místo hovězího(naposled to byly okurky, vzpomínáte?). Chudák z tý hospody zkrachuje. Tématu nehumánní výroba potravin, které je TAK aktuální, se úplně vyhnem. Ježíš mě to s.re!!“

 

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!