
Executive chef Petr Svoreň přichází s novým řepovým menu, které bude v nabídce od ledna do března roku 2019 ve všech restauracích Hotelů Akademie na Moravě. Nový gastronomický směr – lokální moravská hotelová gastronomie, stále více láká místní i celorepublikovou klientelu.
Hotely Akademie
Velké Bílovice – ráj v centru největší vinařské obce
Hrubá Voda – kousek od centra Olomouce, čistá příroda, wellness
Velké Pavlovice – jih Moravy s vinohrady
Ostrava – kongresové centrum
Chocerady – jediný nemoravský hotel, malebné údolí Sázavy, kousek od Prahy.
Právě tyto hotely prochází velkým rozkvětem, který s sebou nese povýšení gastronomie. Vzniká nový směr – lokální moravská hotelová gastronomie. Zde je řeč o opravdové surovinové lokálnosti.
Nové menu vytvořil executive chef Petr Svoreň a všemi pokrmy se prolíná červená řepa. Proč? Jelikož je tu surovina, která má pro tělo opravdu blahodárné účinky. Kornatění tepen a špatná funkce žaludku jsou díky červené řepě zažehnány. Podporuje růst buněk a vyvolává optimističtější náladu. To vše zvládne tato zdravá potravina, která se na Moravě pěstuje v hojné míře. Executivě chef Petr Svoreň ji zakomponoval například do
Koza, řepa
Pstruh, řepa, pohanka
Pohanka, řepa
Výlet na Moravu nemusí vést jen za dobrým vínem, ale třeba také za řepou.