logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Resort Valachy se rozšiřuje: ve Zlíně otevírá Bistrotéku, ve Velkých Karlovicích další hotel

20. prosince 2018
Hotely 0
1448
Resort Valachy se rozšiřuje: ve Zlíně otevírá Bistrotéku, ve Velkých Karlovicích další hotel

Resort Valachy, jenž provozuje tři hotely s relaxačním centrem Wellness Horal a Ski areálem Razula ve Velkých Karlovicích, významně rozvíjí své aktivity. Své působení nově rozšířil do Zlína, kde otevřel gastronomický podnik Bistrotéka Valachy. Od 26. prosince pak zahájí provoz dalšího, v pořadí již čtvrtého hotelu ve Velkých Karlovicích.

Bistrotéka Valachy, nacházející se v nově zrekonstruovaném baťovském Obchodním domě v centru Zlína, má zúročit mnohaleté zkušenosti s krajovou i zážitkovou gastronomií karlovických hotelů. Nový podnik je originální a na Moravě unikátní tím, že propojuje několik gastro provozů na jedno místě. Rozkládá se na dvou patrech obchodního domu na 800 metrech čtverečních s panoramatickým výhledem na Zlín.

„Chceme v Bistrotéce Valachy přinášet milovníkům gastronomie pestré a hodnotné zážitky pro různé příležitosti s důrazem na kvalitní suroviny a produkty. Jádrem podniku je bistro restaurace s nabídkou snídaní, obědových menu a večeří, propojená s obchodem s vybranými produkty a vlastní pekárnou kvasového chleba. Klidnější posezení skýtá kavárna s cukrárnou a o patro níž v závěru tohoto týdne otevřeme ještě Lounge Bar 1931 pro milovníky kvalitní barové kultury a originální kornuterii s nabídkou nejrůznějších slaných i sladkých pochutin s sebou v papírových kornoutech. Chystáme také doprovodné akce. Tou první bude 24. prosince mimořádná nabídka šnečích specialit, připravujeme i kurzy vaření, “ uvedl generální ředitel Resortu Valachy a současně šéf Bistrotéky Valachy Tomáš Blabla.

Tón kuchyně bistrotéky udává šéfkuchař Lukáš Strnad, jenž v gastronomii působí 16 let a v minulosti pracoval v restauracích čtyř a pětihvězdičkových hotelů Praze a Londýně, mj v pražském Mariottu pod vedením Jean-Paula Manzaca a v hotelu Renaissance u Zdeňka Pohlreicha. Zkušenosti sbíral i v restauracích, braseriích a dalších podnicích zaměřených na jeho oblíbenou francouzskou gastronomii. Není náhodou, že i v Bistrotéce Valachy se prolíná tradiční česká kuchyně s francouzskými prvky, v neotřelých a často i překvapivých kombinacích.

Bistrotéka Valachy zaměstnává celkem 70 lidí. „Je pravdou, že otevírat takto rozsáhlý gastro podnik s tak velkým množstvím personálu prakticky všech profesí od pekařů a cukrářů přes obsluhu až po kuchaře nebylo v současné situaci na trhu práce jednoduché. Personální kampani jsem se věnovali téměř půl roku předem a při získávání zaměstnanců nám kromě filozofie podniku a vysokého renomé karlovických hotelů jako stabilního a slušného zaměstnavatele pomohla atraktivita Obchodního domu. Ten se po rekonstrukci stal skutečně důstojným a přitažlivým místem pro náročné gurmány a milovníky moderního nakupování,“ dodal Tomáš Blabla.

V nejbližší době rozvine Resort Valachy své aktivity i v domovských Velkých Karlovicích, kde 26. prosince otevře v pořadí již čtvrtý hotel – Pod Javorem. Ten se nachází 200 metrů od Wellness hotelu Horal,  jenž je v Resortu Valachy nejnavštěvovanější. „Hotel Pod Javorem má tradici, řadu let nabízel jednodušší a levnější typ ubytování ve standardu dvou hvězd a díky poloze u sjezdovky a cyklostezky Bečva byl využíván zejména pro školní pobyty a lyžařské kurzy. Bývalí provozovatelé se rozhodli s odchodem do důchodu podnikání ukončit, převzetí hotelu bylo víceméně logickým krokem. V minulých měsících jsme provedli nezbytné práce a úpravy v ubytovací části, standard ubytování zachováváme. Hotel je zavedený, již máme rezervace lyžařských školních pobytů na zimu, většina termínů je obsazena,“ doplnil Tomáš Blabla. Hotel Pod Javorem nabízí celkem 50 lůžek, o jeho chod se stará 6 zaměstnanců. Společně s dalšími hotely resortu (Lanterna, Horal a Galik) se celkový počet lůžek Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích zvýší na 350.

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!