logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Marcel Ihnačák: O „polední meníčkáře“ nemám zájem!

13. listopadu 2018
Rozhovory 0
7191
Marcel Ihnačák: O „polední meníčkáře“ nemám zájem!

Slovenský šéfkuchař je zosobnění kreativity, ctižádosti a píle. Nikdy mu nechyběla ambice a síla hnát se dál. Dnes provozuje boutique hotel Tanzberg, restauraci Marcela Ihnačáka a Pivnici Golem. Na 18. kongresu HOREKA 112 jsme s ním mluvil o jeho kariéře, práci s lidmi a celkově o jeho zkušenostech. Celý rozhovor si budete moct přečíst v prosincovém vydání HOREKY.

Máte za sebou bohatou kariéru napříč skvělými podniky. Dnes už pracujete na sebe. Jaká byla očekávání a jaká skutečnost?

Nesmíte mít velká očekávání a vše je třeba řešit průběžně krok za krokem. Byznys se dá neustále budovat. Myslím si, že je velkou nevýhodou hned v počátcích investovat balík a pak očekávat, že se do tří let peníze vrátí.

Nám se povedlo před pár týdny otevřít salon vín, takže můžeme pořádat vlastní degustace s 63 vzorky vína mikroregionu Mikulovska. To, co vyděláme, vracíme do dalšího rozvoje.

 

Zaujalo mě také, že máte štamgasty. Jak se vám to povedlo?

Začali jsme byznys řešit trochu jinak než místní. Vyhnuli jsme se dennímu menu – kromě nás to dělají všichni. Nevyplatí se nám to kvůli ceně a nebudeme se s někým dotahovat, jestli prodávat za 95 či 98 korun a snažit se o klientelu, o kterou ani já osobně nestojím.

Štamgasti byli nejprve pobouřeni, protože se u nás v pivnici nemohlo kouřit. Pak ale pochopili, že kvalita je lepší a kouření venku jim nevadí.

Uspěje 10 z 3000 kuchařů

A co personál, máte stabilní tým?

Lidi hledám nonstop. Máme tým o 25 lidech. Pokud někdo odejde, zastoupím ho v kuchyni já, takže kvalita jídla jde nahoru. (smích) Je fajn, že i jako majitel dokážu své lidi zastoupit. A stále mě to baví.

 

Takže jak často se ocitnete u sporáku?

Například o víkendu budu pracovat a budeme mít plno, svatomartinský víkend je před námi.

 

Jací kuchaři k vám chodí? Čím vás dokážou rozčílit? Vím, že nesnášíte, když se vše zahušťuje moukou.

Nemám rád, když kuchaři kolem čtyřicítky, tedy v mém věku, nemají základy ve své práci. Zažil jsem, že si neomyli zeleninu a krájeli ji rovnou poté, co si ji přinesli ze skladu. Proto jsem pár lidí i vyhodil.

 

A povedlo se vám vychovat kuchaře, který to někam dotáhl?

Z těch tří tisíc kuchařů se mi povedlo posunout dál tak sedm osm kluků, maximálně deset. Všichni jsou teď ve světě, osobně jsem je tam poslal.

 

Vrátí se?

Snad ano, už jsou tam ale dlouho. Jeden je v Austrálii, druhý v Kanadě, další v Norsku, pak ve Vídni. Celkově se rozletěli. Byla to moje systematická práce, oblíbil jsem si je a chtěl jsem je posunout.

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!