logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Originální halloweenské recepty mistrovské cukrářky Loretty Fanelly

31. října 2018
Zpravodajství 0
1096
Originální halloweenské recepty mistrovské cukrářky Loretty Fanelly

Halloween je zde – dýně, čarodějnice, kouzla a všechny ty cukrovinky. Mezi výrobou masek si musíme nechat prostor na přípravu sladkostí pro děti i dospělé. Na oslavu tohoto svátku vám Lavazza přináší originální recepty a tipy na nové chuťové zážitky.  

Klíčovou přísadou speciálních receptů od mistrovské cukrářky a ambasadorky značky Lavazza Loretty Fanelly  je káva  Qualità Oro. Tato intenzivní aromatická směs s vyváženou chutí je pro milovníky kávy skvělou a originální přísadou.

CUKRÁŘKA LORETTA FANELLA DOPORUČUJE

HRANATÁ DÝNĚ

PŘÍPRAVA QUALITA’ ORO KÁVOVÉHO KRÉMU

340 ml smetany

112 ml mléka

135 g vaječných žloutků

90 g krupicového cukru

200 g mléčné čokolády

30 g kávy Lavazza Qualità Oro (připravena ve stylu ristretto)

3.5 g želatiny

Ve dvojitém hrnci povařte žloutky s cukrem, mlékem a šlehačkou po dobu 10 minut. Sundejte z plotny a v mixéru promíchejte s čokoládou a kávou. Vložte do ledničky, po vychladnutí udělejte pomocí cukrářského sáčku kuličky na dno hranatých formiček a uložte do mrazáku.

 

PŘÍPRAVA KANDOVANÉ DÝNĚ

200 g čerstvé dýně

500 ml vody

500 g cukru

V hrnci povařte pár minut vodu s cukrem.  Do hotového sirupu přidejte dýni nakrájenou na malé kostičky a pomalu vařte 15 minut.  Poté nechte směs vychladnout v hrnci. Následující den vyjměte dýni ze sirupu, odstraňte přebytečný cukr a vysušte.

PŘÍPRAVA KRÉMU MASCARPONE

250 ml šlehačka

60 g vaječné žloutky

40 g cukr

špetka soli

6 g želatiny

250 g mascarpone

 

Povařte dohromady žloutky, cukr, špetku soli a šlehačku v dvojité pánvi na 80° C. Sundejte z plotny a přidejte želatinu. Dobře promíchejte a přidejte mascarpone. Směs nechte v ledničce 24 hodin vychladit, pak promíchejte 5 minut v mixéru.

 

PŘÍPRAVA KOSTEK

50 g rozdrcených makarónů

Kávová smetana

Mascarpone

Do hranatých formiček s kuličkami přidejte mascarpone, střídavě přisypte kousky kandované dýně a makaronů. Dejte do mrazáku.

 

PŘÍPRAVA POMERANČOVO-ČOKOLÁDOVÉ VRSTVY

200 g bílé čokolády

1 g oranžové potravinářské barvy

Rozpuste čokoládu a obarvěte oranžovým barvivem. Pár minut míchejte, potom rychle namáčejte zmrzlé kostky krému do směsi.

 

OZDOBENÍ

Bronzový prach ve spreji

 

 

 

 

 

 

 

 

ČEKÁNÍ NA PŮLNOC

PŘÍPRAVA MANDLOVÝCH SUŠENEK

300 g másla

200 g cukru

75 g vaječných žloutků

250 g hladké mouky

100 g škrobu

100 g mandlové mouky

0.5 g vanilky

10 g mleté kávy Qualità Oro

 

V mixéru zpracujte máslo s cukrem a vanilkou. Potom přidejte žloutky a nakonec mouku a mletou kávu. Rychle nalijte směs do cukrářského sáčku a naplňte do formiček. Pečte při teplotě 170° C asi 10 minut.

 

PŘÍPRAVA KAŠTANOVÉ NÁPLNĚ

250 g mléčné čokolády

200 ml čerstvé smetany

65 g uvařených sladkých oloupaných kaštanů

Špetka soli

 

Zahřejte smetanu a přelijte jí čokoládou. Nechte pár minut odstát, přidejte kaštany a promíchejte ručním mixérem 3 minuty, dokud krém není sametově jemný. Nechte odpočinout 12 hodin.

 

OZDOBENÍ

Kaštanovou náplní slepte vždy dvě sušenky.

 

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!