
Halloween je zde – dýně, čarodějnice, kouzla a všechny ty cukrovinky. Mezi výrobou masek si musíme nechat prostor na přípravu sladkostí pro děti i dospělé. Na oslavu tohoto svátku vám Lavazza přináší originální recepty a tipy na nové chuťové zážitky.
Klíčovou přísadou speciálních receptů od mistrovské cukrářky a ambasadorky značky Lavazza Loretty Fanelly je káva Qualità Oro. Tato intenzivní aromatická směs s vyváženou chutí je pro milovníky kávy skvělou a originální přísadou.
CUKRÁŘKA LORETTA FANELLA DOPORUČUJE
HRANATÁ DÝNĚ
PŘÍPRAVA QUALITA’ ORO KÁVOVÉHO KRÉMU
340 ml smetany
112 ml mléka
135 g vaječných žloutků
90 g krupicového cukru
200 g mléčné čokolády
30 g kávy Lavazza Qualità Oro (připravena ve stylu ristretto)
3.5 g želatiny
Ve dvojitém hrnci povařte žloutky s cukrem, mlékem a šlehačkou po dobu 10 minut. Sundejte z plotny a v mixéru promíchejte s čokoládou a kávou. Vložte do ledničky, po vychladnutí udělejte pomocí cukrářského sáčku kuličky na dno hranatých formiček a uložte do mrazáku.
PŘÍPRAVA KANDOVANÉ DÝNĚ
200 g čerstvé dýně
500 ml vody
500 g cukru
V hrnci povařte pár minut vodu s cukrem. Do hotového sirupu přidejte dýni nakrájenou na malé kostičky a pomalu vařte 15 minut. Poté nechte směs vychladnout v hrnci. Následující den vyjměte dýni ze sirupu, odstraňte přebytečný cukr a vysušte.
PŘÍPRAVA KRÉMU MASCARPONE
250 ml šlehačka
60 g vaječné žloutky
40 g cukr
špetka soli
6 g želatiny
250 g mascarpone
Povařte dohromady žloutky, cukr, špetku soli a šlehačku v dvojité pánvi na 80° C. Sundejte z plotny a přidejte želatinu. Dobře promíchejte a přidejte mascarpone. Směs nechte v ledničce 24 hodin vychladit, pak promíchejte 5 minut v mixéru.
PŘÍPRAVA KOSTEK
50 g rozdrcených makarónů
Kávová smetana
Mascarpone
Do hranatých formiček s kuličkami přidejte mascarpone, střídavě přisypte kousky kandované dýně a makaronů. Dejte do mrazáku.
PŘÍPRAVA POMERANČOVO-ČOKOLÁDOVÉ VRSTVY
200 g bílé čokolády
1 g oranžové potravinářské barvy
Rozpuste čokoládu a obarvěte oranžovým barvivem. Pár minut míchejte, potom rychle namáčejte zmrzlé kostky krému do směsi.
OZDOBENÍ
Bronzový prach ve spreji
ČEKÁNÍ NA PŮLNOC
PŘÍPRAVA MANDLOVÝCH SUŠENEK
300 g másla
200 g cukru
75 g vaječných žloutků
250 g hladké mouky
100 g škrobu
100 g mandlové mouky
0.5 g vanilky
10 g mleté kávy Qualità Oro
V mixéru zpracujte máslo s cukrem a vanilkou. Potom přidejte žloutky a nakonec mouku a mletou kávu. Rychle nalijte směs do cukrářského sáčku a naplňte do formiček. Pečte při teplotě 170° C asi 10 minut.
PŘÍPRAVA KAŠTANOVÉ NÁPLNĚ
250 g mléčné čokolády
200 ml čerstvé smetany
65 g uvařených sladkých oloupaných kaštanů
Špetka soli
Zahřejte smetanu a přelijte jí čokoládou. Nechte pár minut odstát, přidejte kaštany a promíchejte ručním mixérem 3 minuty, dokud krém není sametově jemný. Nechte odpočinout 12 hodin.
OZDOBENÍ
Kaštanovou náplní slepte vždy dvě sušenky.