logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Nejlepším českým sommelierem roku 2018 je David Král

26. října 2018
Hotely 0
1147
Nejlepším českým sommelierem roku 2018 je  David Král

Soutěž BOHEMIA SEKT Trophée, která se letos konala již po jedenadvacáté, zná svého vítěze. Stal se jím David Král, hlavní sommelier společnosti BOHEMIA SEKT. Během celodenního klání, které vyvrcholilo slavnostním finále na Nové scéně Národního divadla, přesvědčil porotu, že si díky svým  znalostem a  dovednostem nejvíce zaslouží titul Sommelier roku 2018.

David Král si titul nejlepšího sommeliera odnesl již potřetí, a tedy dosáhl nejvyššího profesního uznání a v příštích letech již nebude moci soutěžit. V minulosti získala tak zvaný „hattrick“ pouze čtyři jména – Ivo Dvořák, Libor Nazarčuk, Tomáš Brůha a Jakub Přibyl.

„Ještě stále nemohu uvěřit, že jsem se letošním rokem zařadil mezi takové legendy českého sommelierství, které trojnásobný titul získaly v minulosti. Celý den a především pak finále na pódiu jsem si užíval, bavilo mne to, což se asi i projevilo na mém výkonu. Stále mi nedochází, čeho jsem dneškem dosáhl, i když to samozřejmě neznamená, že končím se svým vzděláváním se v oboru. Naopak, vím, že k profesi sommeliera patří pokora a neustálý rozvoj znalostí i praktických dovedností,“ říká po skončení soutěže David Král.

Na druhém místě se umístil Pavol Velič z berounského vinného baru s kavárnou Má úcta a pomyslný bronz si odnesla Dagmar Kadlecová, nezávislá sommelierka, která se klání letos zúčastnila poprvé. Soutěže se celkem zúčastnilo 19 profesionálů.

Sommelieři museli v průběhu soutěže zvládnout znalostní kvíz, slepou degustaci, verbální identifikaci vzorku a servis sektu či vína včetně doporučení pokrmu. Tři soutěžící, kteří postoupili do večerního slavnostního finále, museli navíc předvést i prezentaci vína před hosty, kterými se pro letošní rok stala novinářská dvojice manželů a nadšených milovníků vína Senty a Miloše Čermákových. „Letošní test byl náročnější, ale všichni soutěžící se s ním skvěle vypořádali, stejně jako s praktickou částí. Úroveň sommelierství v Česku stále stoupá a to se odráží i ve vzrůstající náročnosti této prestižní soutěže,“ hodnotí letošní finále Ivo Dvořák, viceprezident Asociace sommelierů ČR a odborný garant soutěže.

„Zážitek i ze sebelepšího vína může zkazit jeho špatný servis či nevhodné skladování. Právě proto musíme v našem oboru věnovat pozornost také rozvoji sommelierů, kteří jsou v podstatě zrcadlem vinaře před hosty v restauraci. Samozřejmě mám radost, že jsem mohl letos potkat devatenáct profesionálů, kteří se k vínu chovají s láskou a k naší práci vinařů s respektem,“ nastiňuje důvod podpory soutěže Ondřej Beránek, ředitel společnosti BOHEMIA SEKT.

Vítěz získal putovní pohár vyrobený sklárnou Moser, finanční odměnu 20 000 Kč a dary od partnerů.

Soutěž BOHEMIA SEKT – Trophée Sommelier ČR pořádá Asociace sommelierů ČR. Jejím cílem je rozvoj profese sommeliera a vzdělávání sommelierů. Hlavním partnerem je společnost BOHEMIA SEKT. Akce se koná za podpory Vinařského fondu ČR. Dalšími partnery jsou Pulltex, Minerální voda Korunní a Asociace hotelů a restaurací ČR. Mediálním partnerem je časopis Wine and Degustation.

Více informací na www.trophee.cz.

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!