logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Jihoafrická gastronomie na skok v Čechách

15. října 2018
Rozhovory 0
2285
Jihoafrická gastronomie na skok v Čechách

Každým druhým rokem přijíždí do Evropy šéfkuchař společnosti vinařství La Motte a Leopard´s Leap. Letos také poprvé, na pozvání firmy House of wine, zavítal do České republiky michelinský šéfkuchař Pieter de Jager, aby svým kolegům odhalil krásy jihoafrické kuchyně.

 

Tento oceňovaný kuchař své umění předvedl koncem září ve třech koutech naší země. Zaměřil se především na metodu přípravy jídla braai – jihoafrický způsob grilování. Vše probíhalo formou kuchařských workshopů.

 

Hosté chtějí eventy

Nejprve proběhla Braai part v restauraci U Salzmannů v Plzni, kde bylo připraveno několik druhů mas, salátů a příloh formou rautu. Nechybělo ani grilování na venkovní terase. Velký úspěch sklidily například krokety z trhaného jehněčího masa, domácí chléb stočený na špejli a upečený na grilu. Samozřejmě k rautu bylo podáváno pět druhů vína z vinařství La Motte a Leopard´s Leaf.

A co kuchaře lákalo na představení jihoafrické kuchyně restauraci U Salzmannů? „Chtěli jsme vyzkoušet akci tohoto druhu v čistě pivničním prostředí a zjistit tak případný zájem z řad našich hostů o podobné akce,“ zní praktická odpověď. Podle jejich slov určitě v praxi využijí některé recepty, které pro ně byly úplně nové. „Ochutnali jsme také pět vzorků vín, některá z nich zařadíme na vinnou kartu.“

Více se dočtete v novém vydání HOREKY, kterou máte ve schránkách.

BOX
Co je to braai

  • Slovo v překladu znamená barbecue či grilování
  • tradičně se při této metodě používá dřevo

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!