
Každým druhým rokem přijíždí do Evropy šéfkuchař společnosti vinařství La Motte a Leopard´s Leap. Letos také poprvé, na pozvání firmy House of wine, zavítal do České republiky michelinský šéfkuchař Pieter de Jager, aby svým kolegům odhalil krásy jihoafrické kuchyně.
Tento oceňovaný kuchař své umění předvedl koncem září ve třech koutech naší země. Zaměřil se především na metodu přípravy jídla braai – jihoafrický způsob grilování. Vše probíhalo formou kuchařských workshopů.
Hosté chtějí eventy
Nejprve proběhla Braai part v restauraci U Salzmannů v Plzni, kde bylo připraveno několik druhů mas, salátů a příloh formou rautu. Nechybělo ani grilování na venkovní terase. Velký úspěch sklidily například krokety z trhaného jehněčího masa, domácí chléb stočený na špejli a upečený na grilu. Samozřejmě k rautu bylo podáváno pět druhů vína z vinařství La Motte a Leopard´s Leaf.
A co kuchaře lákalo na představení jihoafrické kuchyně restauraci U Salzmannů? „Chtěli jsme vyzkoušet akci tohoto druhu v čistě pivničním prostředí a zjistit tak případný zájem z řad našich hostů o podobné akce,“ zní praktická odpověď. Podle jejich slov určitě v praxi využijí některé recepty, které pro ně byly úplně nové. „Ochutnali jsme také pět vzorků vín, některá z nich zařadíme na vinnou kartu.“
Více se dočtete v novém vydání HOREKY, kterou máte ve schránkách.
BOX
Co je to braai
- Slovo v překladu znamená barbecue či grilování
- tradičně se při této metodě používá dřevo