logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Jak na dobrou zeleninu

6. září 2018
Restaurace 0
1720
Jak na dobrou zeleninu

Přinášíme vám tipy a triky, jak spolehlivě rozeznáte, která zelenina je dobrá a která má to nejlepší již za sebou. Více se dočtete také v nové Horece.

  1. Jak urychlit zrání banánů a avokáda

Vložte je do pytlíku, nejlépe papírového, s jablky, které produkují hodně etylenu.

  1. Jak zastavit zrání plně zralé plodiny

Vložte ji do lednice. Platí to ale pouze na krátkou dobu a lepší se je toho vyvarovat, protože ztrácí na kvalitě.

  1. Jak skladovat saláty

Rozeberte je na listy, promyjte a dobře usušte. Pak je vložte do nádoby, přikryjte vlhkou utěrkou a vložte do lednice. Utěrka musí být vždy vlhká.

  1. Pórek

Nebojte se pórku, který je řezaný shora. To, že z něj byly strhávány listy, zjistíte tak, že se podíváte na spodek.

  1. Pomeranče i ostatní citrusy

Zde platí: čím těžší, tím šťavnatější. Podezřele tvrdé a v poměru k velikosti lehké většinou již mají sušší dužninu.

  1. Jak sladovat víno

Opět je nejlepší je omýt, vysušit a uložit do lednice.

  1. Brambory

Nebojte se klíčků, ty můžete tolerovat až do délky 3 mm. Stává se to zejména u pozdních brambor – ty by měly mít co nejnižší výkyvy teplot, jsou náchylné i na otlaky.

  1. Květák

Listy otrhejte až při zpracování, chrání květák před znehodnocením.

  1. Bylinky

Hned je proberte a vadné kousky vyhoďte. Pak je seřízněte jako kytku, vložte stonkem do vody a skladujte v chladu.

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!