Kultovní bramborová kaše Joëla Robuchona

Minulý týden umřela další legenda světové gastronomie. My vám přinášíme recept, díky němuž už nebudete chtít obyčejnou bramborovou kaši ani vidět.

Ingredience:

  • 1 kg brambor
  • 10 g soli
  • 20 cl mléka
  • 250 g másla

Postup:

Umyjte brambory, dejte do kastrolu a zalijte je studenou vodou (asi 2cm nad brambory).

Osolte (asi 10 g soli na litr vody) a brambory vařte 20 až 25 minut, než se špička nože dostane lehce do brambory.

Oloupejte je a propasírujte. Dejte do kastrolu na malý oheň a malinko odpařte vodu.

V kastrolu nechte vařit mléko. Do propasírovaných brambor přidejte studené máslo nakrájené na kousky, a velmi energicky míchejte dřevěnou špachtlí. Poté za stálého míchání přidejte teplé mléko.  Hned podávejte.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail