logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Andalusie: Země tapas a friťáků

13. srpna 2018
Rady a tipy 0
1659
Andalusie: Země tapas a friťáků

Jižní oblast Španělska jsem si zamilovala již před lety, ještě během studií na španělském gymnáziu. Její návštěva mě ale přesvědčila, že se vyplatí vracet se sem.

Andalusie je totiž specifická – tato nejjižnější oblast pevninského území Španělského království byla totiž několik staletí pod nadvládou Maurů, jako poslední jim v rukou zůstala Granada, kterou si španělští křesťané vzali zpět až na konci patnáctého století. Dnes již arabský vliv připomínají zejména architektonické památky a některá slova, která mají etymologický původ v arabštině.

 

Tapas – pokud piješ, hladového tě nenechají

Ale dost bylo historie. Pojďme k tomu, co nás všechny zajímá – jídlo a pití. To, proč jsem si Andalusii zamilovala ještě jako vysokoškolačka, má zcela triviální důvod, je levná. Tedy ve srovnání se zbytkem západní Evropy, ale i centrálního Španělska. Další výhodou jsou tapas. Ne nejedná se o klasické tapas bary, které najdete napříč celým Španělskem a v Evropě, ale o kulturu tapas.

Znamená, že ke každé objednávce alkoholického nápoje dostanete nějakou malou pochutinu. Zdarma. Dáte si malé pivo, dostanete k němu misku oříšků na účet podniku. Dáte si třetí velké pivo, dostanete smažené hranolky s vepřovým masem. Opět zdarma. Nejedná se o psané pravidlo, každý provoz to má jinak. Dát si ovšem tři velká piva na andaluském sluníčku chce odvahu, tu jsem před deseti lety měla…

Více se dozvíte v novém vydání HOREKY, která vyjde již za dva týdny

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!