
Léto svádí ke grilování, lehkým salátům či experimentálním chutím. Pokud hledáte inspiraci, šéfkuchař z La Loca Radim Gerlich pro vás má hned několik tipů pro letní osvěžení jídelníčku. Radim Gerlich je mistrem ve svém oboru, zkušenosti má s vařením v mnoha zemích, nejvíce však tíhne k Itálii a obecně Středomoří. Vyzkoušejte jeho letní tipy nebo si rovnou zajděte vychutnat jeho menu do restaurace La Loca, kterou najdete v budově Hotelu Mosaic House v Praze 2.
5 tipů šéfkuchaře Radima Gerlicha
- Chřestový salát
Hned jak obdržím várku českého chřestu, první recept, který z něj udělám, je salát z bílého a zeleného chřestu s malinami a vejcem 63,5°. Letos jsme dokonce vyrazili sbírat chřest se svým týmem.
- Studená polévka
Studené polévky jsou vynikající svěží alternativou těch klasických. Nejraději připravuji květákovou, která je osvěžující a současně zasytí.
- Melounový salát s fetou
Melounový salát s fetou rád volím jako osvěžení během horkých letních dnů. Čerstvý salát s kousky melounu a fety vytváří vyváženou sladko-slanou kombinaci chutí.
- Tortilla Ras-el-hanout
Špízy z kuřecího masa s tortillou, granátovým jablkem, špenátem, jogurtem a rozinkami znamenitě zapadají k večernímu letnímu posezení s přáteli a skleničkou vína.
- Krevety
Mým posledním tipem jsou krevety, protože pokud se chutně připraví, v člověku probouzí pocity blížící se dovolené a pobytu v přímořských letoviscích.