logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Radek David: 50 nejlepších restaurací na světě

4. července 2018
Restaurace 0
1087
Radek David: 50 nejlepších restaurací na světě

V červnu bylo zase vyhlášeno 100 nejlepších restaurací na světe dle Pellegrina Aqua Panna. Letos se vyhlašovalo v Bilbao v Guggenheimově muzeu.

Osobně jsem byl napjatý, zda Daniel Humm obhájí první místo, nebo ho sesadí nová Noma, nebo Massimo Bottura či bratři Rocové. Při ceremoniálu byla vzdána pocta dvěma velkým kuchařům, kteří už nejsou mezi námi – Paulu Bocusovi a Gualtiero Marchesimu.

Cenu za nejlepšího cukráře The World’s Best Pastry Chef, získal Cédric Grolet.
Cena Miele One To Watch v rámci 50 nejlepších restaurací 2018 v celosvětovém měřítku byla udělena restauraci SingleThread v Kalifornii v USA.
Dan Barber byl oceněn Chefs’ Choice Award, kterou sponzorovala Estrella Damm.
Clare Smyth získala ocenění jako nejlepší šéfkuchařka, která vaří v restauraci Core by Clare Smyth.
Skokanem roku byla Japonská restaurace DEN, která poskočila o 28 míst.
Cenu THE DINNERS CLUB LIFETIME získal Gastón Acurio z restaurace Astrid y Gastón za propagaci a šíření slávy Peruánské kuchyně.

A jak to dopadlo?
1. Osteria Francescana (Modena, Italy)
2. El Celler de Can Roca (Girona, Spain)
3. Mirazur (Menton, France)
4. Eleven Madison Park (New York City)
5. Gaggan (Bangkok)
6. Central (Lima)
7. Maido (Lima)
8. L’Arpège (Paris)
9. Mugaritz (Errenteria, Spain)
10. Asador Etxebarri (Axpe, Spain)
11.Quintonil (Mexico City)
12. Blue Hill at Stone Barns (Pocantico Hills, New York)
13. Pujol (Mexico City)
14. Steirereck (Vienna, Austria)
15. White Rabbit (Moscow)
16. Piazza Duomo (Alba, Italy)
17. Den ( Tokyo)
18. Disfrutar ( Barcelona)
19. Geranium (Copenhagen)
20. Attica (Melbourne)
21. Alain Ducasse au Plaza Athénée (Paris)
22. Narisawa (Tokyo)
23. Le Calandre in Rubano, Italy
24. Ultraviolet by Paul Pairet (Shanghai)
25. Cosme in New York, USA
26. Le Bernardin in New York, USA
27. Boragó in Santiago, Chile
28. Odette in Singapore
29. Alléno Paris au Pavillon Ledoyen in Paris, France
30. D.O.M. in São Paulo, Brazil
31. Arzak in San Sebastian, Spain
32. Tickets in Barcelona, Spain
33. The Clove Club in London, UK
34. Alinea in Chicago, USA
35. Maaemo in Osla, Norway
36. Reale in Castel Di Sangro, Italy
37. Restaurant by Tim Raue in Berlin, Germany
38. Lyle’s in London, UK
39. Astrid y Gastón in Lima, Peru
40. Septime in Paris, France
41. Nihonryori RyuGin in Tokyo, Japan51. De Librije, Zwolle, Netherlands
42. The Ledbury in London, UK
43. Azurmendi in Larrabetzu, Spain
44. Mikla in Istanbul, Turkey
45. Dinner by Heston Blumenthal in London, UK
46. Saison in San Francisco, USA
47. Schloss Schauenstein in Fürstenau, Switzerland
48.Hiša Franko in Kobarid, Slovenia
49. Nahm in Bangkok, Thailand
50.The Test Kitchen in Cape Town, South Africa

DRUHÁ PADESÁTKA

51. De Librije (Netherland)
52. L’Astrance Paris, France
53. Benu, San Francisco, USA
54. Sühring, Bangkok, Thailand
55. Don Julio, Buenos Aires, Argentina (New)
56. Amber, Hong Kong, China
57. Nerua, Bilbao, Spain
58. Brae, Birregurra, Australia
59. Florilège, Tokyo, Japan
60. Tegui, Buenos Aires, Argentina
61. Burnt Ends, Singapore
62. Momofuku Ko, New York, USA
63. Hof Van Cleve, Kruishoutem, Belgium
64. Sud 777, Mexico City, Mexico
65. Frantzén, Stockholm, Sweden (New)
66. Vendôme, Bergisch Gladbach, Germany
67. Fäviken, Järpen, Sweden
68. Quique Dacosta, Denia, Spain
69. Chef’s Table at Brooklyn Fare, New York, USA
70. Selfie, Moscow, Russia
71. Relae, Copenhagen, Denmark
72. Twins Garden, Moscow, Russia (New)
73. Aqua, Wolfsburg, Germany
74. The Fat Duck, Bray, England
75. Belcanto, Lisbon, Portugal
76. Martin Berasategui, Lasarte-Oria, Spain
77. Elkano, Getaria, Spain (New)
78. Mingles, Seoul, Korea
79. A Casa do Porco, São Paulo, Brazil (New)
80. Lung King Heen, Hong Kong, China
81. Per Se, New York, USA
82. Hedone, London, UK
83. Estela, New York, USA
84. St John, London, UK
85. Le Coucou, New York, USA (New)
86. The French Laundry, Yountville, USA
87. Maní, São Paulo, Brazil
88. Nobelhart & Schmutzig, Berlin, Germany (New)
89. The Jane, Antwerp, Belgium
90. Indian Accent, New Delhi, India
91. SingleThread, Healdsburg, USA (New)
92. L’Effervescence, Tokyo, Japan (New)
93. 8 1/2 Otto e Mezzo Bombana, Hong Kong, China
94. Alo, Toronto, Canada
95. Enigma, Barcelona, Spain (New)
96. Diverxo, Madrid, Spain
97. Atelier, Munich, Germany (New)
98. 108, Copenhagen, Denmark (New)
99. Leo, Bogotá, Colombia
100. Lasai, Rio de Janeiro, Brazil

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!