
Ovocný, kreativní, nevšední, francouzský, elegantní – takový je G’Vine. Vychutnat si ho můžete díky jeho jemné chuti samotný anebo v klasické kombinaci s kvalitním tonikem spolu s vinnými hrozny.
G’Vine Floraison, tedy „kvetoucí“ gin, po všech stránkách ztělesňuje jarní francouzské vinice. Pokud se chcete přesunout do rozkvetlé Francie, nepotřebujete mnoho. G’Vine je všestranně využitelný a jde o jeden z prémiových, celosvětově uznávaných ginů. Je velmi komplexní, s dlouhou dochutí a zejména velmi intenzivním aroma. V roce 2018 byl oceněný zlatou medailí v kategorii tastings od Beverage Tasting Institute v Chicagu, jedná se o další z uznávaných ocenění, které G’Vine obdržel.
První lahev G’Vine ginu přišla na svět v roce 2006 a jednalo se tehdy o první gin na světě vytvořený z vinných hroznů. Ty mu dodávají šťavnatost a ovocnost. Krédem ginu G’Vine je víra v kreativitu, což se odráží i ve výběru nevšedních botanicals. G’Vine gin jich obsahuje celkem deset: vinné květy, zázvor, koriandr, muškátový oříšek, hořkoň obecnou, pepř kubébu, limetu, lékořici, zelený kardamom a samozřejmě jalovec. Při výrobě jsou botanicals rozdělené na čtyři skupiny a destilované zvlášť, čímž se zachovává jejich jedinečné aroma.
Otec G’Vine ginu Jean-Sebastien Robicquet patří do rodu, který se produkci destilátů věnoval už v 16. století. Tehdy také vznikl Maison Villevert, destilérie nacházející se v oblasti s tradicí produkce francouzského koňaku – v regionu Cognac. Sám Jean-Sebastien je uznávaným vinařem i master-destillerem. Dlouhou dobu spolupracoval se společností Diageo, ale jeho vášeň ho táhla dál. „Chtěl přinést na trh jedinečný spirit. A vinné květy, které přidáváme jako jednu z celkem deseti botanicals, dělají G’Vine opravdu výjimečným,“ říká export ambasadorka ginu G’Vine Leslie Marineau.
Vinné květy jsou skutečně unikátní ingredience: jde o vybrané mladé květy, ručně sbírané hned, jakmile začnou kvést, jelikož kvetou pouze několik dní v roce. Jsou macerované ve vinném destilátu a následně destilované ve florentském pot-stillu, čímž si zachovávají jedinečné aroma. Všechny destiláty vyrobené z jednotlivých botanicals jsou pak nakonec ještě destilovány spolu. „Celý proces je velmi složitý – dohromady při výrobě G’Vine ginu proběhne deset destilací,“ vysvětluje Leslie Marineau.