logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Oenoforum: Světoví vinařští odborníci míří do Brna

19. června 2018
Bary 0
1704
Oenoforum: Světoví vinařští odborníci  míří do Brna

Ve dnech 20. – 22. června se do brněnské Vily Stiassni sjedou špičková vína z celého světa. V rámci největší mezinárodní soutěže vín pořádané v České republice – Oenofora budou naši i mezinárodní degustátoři rozhodovat o vítězi již 12. ročníku. Oenoforum – Czech International Wine Competition pořádá Svaz vinařů a patronát nad ní převzala OIV – Mezinárodní organizace pro víno a vinohradnictví.

Oenoforum je prestižní mezinárodní soutěž, která svou profesionalitou a vysokými nároky plní odborné světové parametry a vinařům, obchodníkům i konzumentům přináší jedinečnou příležitost porovnání širokého spektra světových vín s moravskou a českou produkcí. „Letošního ročníku Oenofora se zúčastní na 500 vín ze 14 vinařských zemí,“ prozradil Ing. Martin Půček, výkonný ředitel pořadatelského Svazu vinařů a dodal: „Největší pozornost také letos připadne odrůdám Sauvignon Blanc a Cabernet Sauvignon, které budou v samostatné kategorii oceněny zvláštní cenou.“

 

V porotě již tradičně zasednou přední evropští degustátoři, zástupci OIV (Mezinárodní organizace pro víno a vinohradnictví se sídlem v Paříži), UIOE (Mezinárodní unie enologů) i nejlepší hodnotitelé z České republiky a Slovenska.

 

Nedílnou součástí Oenofora je také odborná konference s mezinárodním zastoupením. Jejím letošním tématem bude Víno a kyslík. Chybět nebude ani praktická část, kdy každá z přednášek bude opřena o degustaci.


Organizátorem a pořadatelem soutěže je Svaz vinařů ČR. Soutěž podporuje Vinařský fond České republiky, Národní vinařské centrum, o.p.s. a další organizace. Nad soutěží převzali záštitu ministr zemědělství Ing. Jiří Milek, hejtman Jihomoravského kraje JUDr. Bohumil Šimek a brněnský primátor Ing. Petr Vokřál.

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!