
V roce 2016 to byla zpráva číslo jedna a asi největší bomba. Nezbláznil se průvodce Michelin? Michelinskou hvězdu dostal stánek, který připravuje vařené kuře v hawkers zóně v Chinatownu, Singapuru.
Ano je to tak. Před stánkem je obrovská fronta a poctivě se čeká. Řídí to tam paní, která vydává. Proslulé vařené kuře je podávané buď s nudlemi za 2,50 nebo s rýží za 2 singapurské dolary. Asi 35 korun.
Před tržnicí má ještě druhou restauraci a tam stojíte frontu, jak u Mc Donalda. Po zaplacení dostane účtenku s číslem a čekáte na jídlo, dokud vás nevyhlásí. Jídlo je tam dražší oproti přímo v tržnici o dolar osmdesát. Je to masakr. Všichni chtějí ochutnat to nejlevnější Michelinské kuře na světě. Nečekejte, ale nějaký foodstyling – kopeček rýže, plátky uvařeného kuřete a omáčka. Talíře jsou většinou umazené.
A čím je zvláštní tento recept na delikátní kantonské vařené kuře?
Je to marináda z aromatické sójové omáčky, angelika kořenu, hřebíčku, koriandrového semene a badyánu. Plus další koření, které je však tajemství. Chan dělá marinádu od nuly a marinuje celá kuřata přes noc, dokud není kůže hnědá a lesklá.
Nyní má LIAO FAN tři restaurace v Singapuru a otevírá další restauraci v Melbourne. Před rokem se nechal slyšet, že z kuřete udělá franšízu, aby ho mohlo ochutnat co nejvíce lidí na světě.