logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Radek David: Navštívil jsem stánek s michelinskou hvězdou

6. června 2018
Restaurace 0
1383
Radek David: Navštívil jsem stánek s michelinskou hvězdou

V roce 2016 to byla zpráva číslo jedna a asi největší bomba. Nezbláznil se průvodce Michelin? Michelinskou hvězdu dostal stánek, který připravuje vařené kuře v hawkers zóně v Chinatownu, Singapuru.

Ano je to tak. Před stánkem je obrovská fronta a poctivě se čeká. Řídí to tam paní, která vydává. Proslulé vařené kuře je podávané buď s nudlemi za 2,50 nebo s rýží za 2 singapurské dolary. Asi 35 korun.
Před tržnicí má ještě druhou restauraci a tam stojíte frontu, jak u Mc Donalda. Po zaplacení dostane účtenku s číslem a čekáte na jídlo, dokud vás nevyhlásí. Jídlo je tam dražší oproti přímo v tržnici o dolar osmdesát. Je to masakr. Všichni chtějí ochutnat to nejlevnější Michelinské kuře na světě. Nečekejte, ale nějaký foodstyling – kopeček rýže, plátky uvařeného kuřete a omáčka. Talíře jsou většinou umazené.


A čím je zvláštní tento recept na delikátní kantonské vařené kuře?
Je to marináda z aromatické sójové omáčky, angelika kořenu, hřebíčku, koriandrového semene a badyánu. Plus další koření, které je však tajemství. Chan dělá marinádu od nuly a marinuje celá kuřata přes noc, dokud není kůže hnědá a lesklá. 


Nyní má LIAO FAN tři restaurace v Singapuru a otevírá další restauraci v Melbourne. Před rokem se nechal slyšet, že z kuřete udělá franšízu, aby ho mohlo ochutnat co nejvíce lidí na světě.

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!