logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Gastronomické školství potřebuje revoluci

29. května 2018
Restaurace 0
2721
Gastronomické školství potřebuje revoluci

Vzdělávání kuchařů nemá u nás na růžích ustláno. Jak to vidí Pavel Kyzr, šéfkuchař restaurace Dave B. Taste Five?

Když v 15 letech přijdete na učiliště s rozhodnutím, že v budoucnu chcete dělat kuchařinu, jste v podstatě závislý na tom, co vám předají učitelé a mistři, kteří většinou vykonávají tuto práci již mnoho let. Bohužel často zastarale, bez využití nových a moderních trendů, které jsou dnes pro učně a jejich budoucí kariéru zcela nezbytné. Neříkám, že je tomu tak všude, ale bohužel takové případy nejsou výjimkou. Školy navíc stále využívají zastaralé učebnice technologií a receptur. Ale boloňské špagety z točeného salámu už dnes vařit a hlavně jíst nikdo nechce.

Zkušenosti mistrů a učitelů

Zkušenosti lidí, kteří mají naše děti na starosti, jsou mnohdy naprosto nedostatečné a chybějí jim praktické znalosti, protože v provozu nikdy nefungovali. V praxi nelze trávit první ročník pouze loupáním brambor a zeleniny, druhý přípravou snídaní a teprve ve třetím ročníku pustit učně k vaření. To je důvod, proč nám ze škol vycházejí kuchaři, kteří neumějí uvařit absolutně nic. Mám zkušenost, že pro čerstvě vyučené kuchaře je problém připravit i míchaná vajíčka.

A co dál, více se dozvíte v dalším vydání HOREKY v červnu.

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!