logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Ondřej Koráb: Česká gastronomie se posouvá k lepším zítřkům

21. května 2018
Rozhovory 0
3484
Ondřej Koráb: Česká gastronomie se posouvá k lepším zítřkům

Byl historicky nejmladším šéfkuchařem restaurace v pětihvězdičkovém hotelu. Ondřej Koráb má za sebou práci napříč michelinskými restauracemi v zahraničí, vařil i pro zpěváka Prince. Nyní již čtvrtým rokem šéfuje restauraci Le Grill v hotelu The Grand Mark.

 

Jaká byla vaše cesta ke kuchařině?
Jak bych začal. Na kuchaře zkrátka nejde někdo s dobrými známky. Já jsem chtěl dělat něco kreativního a jídlo mě bavilo. V té době chodilo hodně lidí na kuchaře, anebo číšníka, tak jsem šel i já.

Ono se ale stane, že někdo na tu školu je a pak ho celý systém zabije.
Ano, měl jsem štěstí na skvělou praxi. Týden jsem chodil na praxi do Intercontinentalu, kde jsem měl štěstí na paní mistrovou Jitku Ulihrachovou, a týden jsem byl ve škole. V patnácti jsem ještě netušil, jestli se tomu budu věnovat, v sedmnácti jsem si ale byl jist a pustil jsem se do toho naplno. Navíc jsem soutěživý, mám bratra dvojče, takže to ve mně je od narození.

Vaše profese je o neustálém nadšení pro věc, jak si to nadšení udržujete?
Tohle povolání není od osmi do pěti, musíte se do něj ponořit. Pokud to chcete mí za sebou a udělat dvacet knedlíků a být doma, tak ty knedlíky nebudou dobré. Musíte chtít se neustále posouvat.
Dva roky jste působil v Londýně. Mezi kuchaři se říká, že je to povinná zastávka v dobré kariéře. Jak toto období vnímáte?
Moje první práce na hlavní pracovní poměr byla v hotelu Mandarin  Oriental. V tu dobu k nám přišel na dva týdny na hostování Chris Stainesov  z michelinské restaurace Foliage z Mandarin Oriental v Londýně. Jeho práce mě velice oslovila, vybral jsem si proto dva týdny dovolené a jel k němu na stáž. Pak jsem mu po nějakém čase napsal, jestli nemá volné místo a on ho měl.

Více se dočtete v červnové Horece.

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!