
Herec, který miluje jídlo tak, až jeho vášeň vyústila v projekt Gastromapu Lukáše Hejlíka. Profil na Facebooku sleduje přes 56 tisíc lidí a na cestách stihl natočit již 52 videí z různých restaurací napříč Českou republikou.
Jak vnímají profesionálové z oboru, že jim někdo nevyučený mluví do práce. Jak to vidíte?
Já se nepovažuji za food kritika, spíše za někoho kdo hodně cestuje a snaží se porovnávat zkušenosti ze svých cest. Na základě toho, co se děje v krajských městech si troufám říct, že například Hradec Králové, anebo Jihlava, lehce spí.
Dáváte majitelům o svém příchodu dopředu vědět?
Snažím se, aby spíš ne. Když ale vím, že se jedná o vytížené místo, tak si rezervaci udělám. Z 90 % se určitě nenahlašuji.
Platíte si útratu, anebo je to na účet podniku?
Z 95 % určitě ano. Hodně lidí mi ale píše, že mě zvou a chtějí, abych přišel na konkrétní datum. Málokdy mám ale volno, když to náhodou vyjde, tak se nechám pozvat.
Jídlo je ale vlastně jediná věc, za kterou utrácím.
Co tedy by měla dobrá restaurace mít?
Koncept s kvalitou, prostředí, servis a pak spíše než cena, tak poměr cena výkon. Troufám si řct, že Češi jako hosté zvedají kvalitu služeb, protože ji vyhledávají,