logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Pachtův palác má nový klenot

24. dubna 2018
Restaurace 0
1410
Pachtův palác má nový klenot

Pachtův palác na Smetanově nábřeží je kulturní památka, která láká milovníky historie z celého světa. Restaurant Smetana v Pachtově paláci přichází s gastronomickým směrem, který restauraci dokáže dovést ke zdárnému potlesku ve stoje na konci této pokrmové symfonie.

 

Restaurant Smetana je nová restaurace na cestě k fine diningu. Prvotřídní suroviny, krásné místo a dokonalý servis. Jen porce jsou větší než u klasického fine diningu. Typově se restaurant Smetana řadí k české tradiční kuchyni.

Pachtuv Palace 2015
Libor Svacek; box@fotosvacek.cz;

Díky nastalému jaru se můžeme v menu těšit na české aktuální suroviny. Hlavní sóla si rozdělili listový salát, bílý chřest, kedlubna a medvědí česnek. A kdo za celým menu stojí? Je to nový šéfkuchař, který danou kuchyni zná jako své boty a byl u jejího zrodu. Je jím Martin Černý. Tento muž má za sebou bohatou kuchařskou historii. Působil v restauraci V Ráji, restauraci Bride, Kalina Cuisine & Vins a Ateliér Kalina pozici sous chef. Nebojí se gastronomického experimentování. Zakládá si na kvalitních surovinách, zmodernizovaných tradičních receptech a na porcích, které zakryjí celý talíř s elegancí a grácií. Jeho vize zapadla do konceptu majitelů Pachtova paláce a Martin Černý se stává novým šéfkuchařem Restaurantu Smetana.

 

Připravil krásné jarní menu, které přiláká turisty, ale také českou klientelu, která půjde do nedalekého divadla Na Zábradlí či na procházku po nábřeží. Bude platné po dobu dvou měsíců. Za zmínku stojí, že většina pokrmů je bezlepkových. Každý den si šéfkuchař připraví své gastronomické překvapení, které bude inspirované aktuálními surovinami a hudbou, která se restaurantem Smetana ponese. Navíc obrovským bonusem restaurantu Smetana je dostupný fine dining po cenové stránce. Zažít vyšší gastronomii už nemusí být otázkou poloviny průměrného měsíčního platu. Pachtův palác byl vždy místem, kde se scházeli umělci a zajímavé osobnosti dané doby, lze jmenovat Mozarta, Casanovu, Smetanu či Havla. Průřez je opravdu různorodý, ale to nemění nic na tom, že prostory mají své kouzlo a lákají ke kulturně gastronomickému střetávání.

 

Dalším z bonusů, který ocení našinec či turista jsou zahrádky určené na teplé dny. Na prvním nádvoří je prostorná zahrada, která je určena pro restaurační  a hotelové hosty. Nádherný prostor, kde intimně zrelaxuje každý přítomný. Nově je také zahrádka před restaurací, tedy s přímým výhledem na Pražský hrad.

 

Gastronomicky kulturní poklad, který je dostupný a s luxusním nádechem. Restaurační část Pachtova paláce ožívá!

 

Amuse bouche :

Škvarkové sádlo s hořčicí a libečkem

Domácí chléb

 

 

Předkrmy:

Svěží listový salát se zeleným a bílým chřestem, hráškem a kozím sýrem,

 citrusový dresing

160kč

 

Terina z uzeného pstruha, hráškové pyré, cukrový lusk

170kč

 

Bramborový röst s pošírovaným vajíčkem, lososovým kaviárem, smetanovým krémem a koprovou pěnou

165kč

 

Hovězí tartar, vaječný žloutek „63“ chlebový chips

180kč

 

 

Polévky:

Silný hovězí vývar s játrovými knedlíčky, nudlemi a zeleninou

135kč

Polévka denní nabídky

99kč

 

 

Hlavní jídla:

Kroupové rizoto se zeleným a bílým chřestem, medvědím česnekem a sýrem Gran Moravia

199kč

Pošírovaný siven, blanšírovaná sezónní zelenina a řeřichová omáčka

340kč

Pečené jarní kuřátko s nádivkou z medvědího česneku a sezónní zeleninou

380kč

Konfitovaný selečí bok, pečená kedlubna, kedlubnové zelí a chlupaté knedlíky

375kč

Dušené telecí hrudí na bílém víně s pečenou divokou brokolicí, bramborový fondán

a smržová omáčka

425kč

Smažený řízek z mléčného telátka připravený na přepuštěném másle se sametovou bramborovou kaší

395kč

Hovězí steak dle denní nabídky

470kč

 

 

Dezert:

Krupicová panna cotta, rebarborový sorbet, jahody a jahodová omáčka

160kč

Mrkvový dort s marcipánem, citrusovým krémem a vanilkovou pěnou

160kč

Variace našich sorbetů a zmrzlin

 2 kopečky

109kč

Variace českých farmářských sýrů

150kč

 

 

 

 

 

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!