
Není maso jako maso, své o tom vědí snad všichni šéfkuchaři. S Pavlem Kyzrem, šéfkuchařem restaurace Dave B. – TASTE FIVE, který je mimo jiné milovníkem steaků, jsme si povídali o tom, jak k této surovině přistupuje.
Odkud berete maso?
V dnešní době je tady spousta dodavatelů. Jde spíš o to vybrat si maso, které chceme, a pak v jednotlivých firmách zjistit, jestli ho mají, v jaké váze a ceně a jestli odpovídá i požadované kvalitě.
Pokud tedy chcete maso na steaky, tak se zaměříte na zahraničí?
Určitě, Argentina, Uruguay, Brazílie a Irsko. Zatím máme dodavatele jako CIPA, XO Food, Bidfood.
Stalo se vám, že jste maso vrátil?
Bohužel se to stává, musíte být obezřetný u přebírání. Zkontrolovat datum na obalu, pak se dívat na barvu a přivonět si. Ideálně maso při příjmu rozbalit a vzít do ruky.
A co dál? Již brzy v nové HORECE!