Vegetariánská thajská polévka

Pavel Kyzr, šéfkuchař bistra Dave B. – Taste Five vám přináší jeho oblíbený recept na thajskou polévku.

Ingredience:

kokosové mléko
citronová tráva
chilli papričky
limetové listy
rybí omáčka
limetová šťáva
třtinový cukr
kari pasta
zázvor
koriandr
paprika červená čerstvá
olivový olej
bazalka
jarní cibulka
sůl

Zázvor oloupeme a nastrouháme, červenou papriku nakrájíme na menší kostičky. Kari pastu rozmícháme metličkou s trochou vody. Zázvor s paprikou dáme restovat na rozpálený olej cca 2 minuty, potom přidáme kari pastu a zalijeme 0,5 litrem vody a kokosovým mlékem. Přidáme citronovou trávu, nasekanou chilli papričku, limetové listy, rybí omáčku a cukr. Vše společně na mírném plameni 20 minut vaříme. Poté dochutíme solí, cukrem a limetovou šťávou dle chuti.

Servírujeme s čerstvou nasekanou bazalkou, koriandrem a jarní cibulkou.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail