
Pavel Kyzr, šéfkuchař bistra Dave B. – Taste Five vám přináší jeho oblíbený recept na thajskou polévku.
Ingredience:
kokosové mléko |
citronová tráva |
chilli papričky |
limetové listy |
rybí omáčka |
limetová šťáva |
třtinový cukr |
kari pasta |
zázvor |
koriandr |
paprika červená čerstvá |
olivový olej |
bazalka |
jarní cibulka |
sůl |
Zázvor oloupeme a nastrouháme, červenou papriku nakrájíme na menší kostičky. Kari pastu rozmícháme metličkou s trochou vody. Zázvor s paprikou dáme restovat na rozpálený olej cca 2 minuty, potom přidáme kari pastu a zalijeme 0,5 litrem vody a kokosovým mlékem. Přidáme citronovou trávu, nasekanou chilli papričku, limetové listy, rybí omáčku a cukr. Vše společně na mírném plameni 20 minut vaříme. Poté dochutíme solí, cukrem a limetovou šťávou dle chuti.
Servírujeme s čerstvou nasekanou bazalkou, koriandrem a jarní cibulkou.